ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη βόμβας: “Άνοιξε” η οδός Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας

Άνοιξε η οδός Πανεπιστημίου που παρέμενε κλειστή επί ώρες μετά την έκρηξη της βόμβας έξω από κεντρικά γραφεία της Eurobank.

Οι άνδρες της σήμανσης και της αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε σημείο σε μια μεγάλη ακτίνα.

Δεν ήταν μονάχα τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη, αλλά και οι κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή που έπρεπε να ελεγχθούν καθώς θεωρείται βέβαιο ότι έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Το χρονικό της έκρηξης

Οι τρομοκράτες κάλεσαν στις 22:05 και έδωσαν περιθώριο 35 λεπτών για την έκρηξη. Οι αστυνομικοί βρήκαν μία ύποπτη σχολική τσάντα και απέκλεισαν την οδό και τους γύρω δρόμους. Λίγο αργότερα ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέρασε μία μηχανή από το σημείο, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Ο ένας από αυτούς άφησε το σακίδιο και στη συνέχεια η μηχανή έγινε “καπνός”…

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γραφεία της τράπεζας αλλά και τα γύρω κτίρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr, η μεθοδολογία της βόμβας μοιάζει με αυτή που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες στην ορφανή βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας. Οι Αρχές, επίσης, εικάζουν πως πίσω από την συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση είναι η ίδια ομάδα με αυτή που έβαλε και την βόμβα στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης τον περασμένο Φεβρουάριο και ήταν αφιερωμένη στον Λάμπρο Φούντα.

Τόσο η βόμβα στο υπουργείο Εργασίας τον περασμένο Δεκέμβριο όσο και η βόμβα στο ΑΤ Δάφνης δεν είχαν εκραγεί καθώς είχαν εξουδετερωθεί.

newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις