ΛΑΡΙΣΑ

Δημοπρατούνται φράγματα στον Πηνειό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην εξασφάλιση επάρκειας νερού για άρδευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για τους αγρότες περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή πρόχειρων φραγμάτων στον Πηνειό 5ου  αντλιοστασίου Ομολίου – Παλαιοπύργου» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ με (ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας ως αιρετή Περιφέρεια είναι να παρεμβαίνουμε με μικρά και μεγάλα έργα στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας. Με το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζουμε  την έλλειψη νερού για άρδευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε εκτάσεις 50.000 στρεμμάτων συνολικά, γύρω από τον Πηνειό. Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο και σχεδιάζουμε και νέα έργα στον τομέα της άρδευσης μέσω του νέου ΕΣΠΑ, όπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει στη διάθεσή της για πρώτη φορά Γεωργικό Ταμείο»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η παρούσα εργολαβία έχει σαν σκοπό να αντιμετωπίσει την έλλειψη νερού κατά τους θερινούς μήνες για την άρδευση 40.000 έως 50.000 στρεμμάτων. Η άρδευση των παραπάνω εκτάσεων γίνεται από τα νερά του ποταμού Πηνειού με άντληση από υφιστάμενα αντλιοστάσια κατάντι της πόλης της Λάρισας ή με αντλητικά συγκροτήματα των αγροτών με χρησιμοποίηση του υπάρχοντος στραγγιστικού δικτύου της περιοχής. Προβλέπεται η έμφραξη του ποταμού Πηνειού στις περιοχές, 5ου Αντλιοστασίου – Ομολίου – Παλαιοπύργου, με φράγμα ύψους έξι (6,00μ.) περίπου  μέτρων. Με την κατασκευή των υπόψη φραγμάτων θα υπάρξει δυνατότητα αποταμίευσης ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων και σε περιπτώσεις λειψυδρίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις