ΛΑΡΙΣΑ

Συνέχεια για το «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία»

Μετά τη μεγάλη και ομολογουμένως επιτυχημένη ανοιχτή εκδήλωση «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία» που έλαβε χώρα τα πρωινά της Παρασκευής 7 και Σαββάτου 8 Απριλίου 2017 στον χώρο της πλατείας Ταχυδρομείου στη Λάρισα, ακολούθησαν απογευματινές εκδηλώσεις στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο Λάρισας. Φιλοξενήθηκαν τέσσερις εισηγήσεις καθηγητών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι με εκλαϊκευμένο τρόπο προσέγγισαν σύγχρονα επιστημονικά θέματα και εξελίξεις στις Φυσικές Επιστήμες και την τεχνολογία.

Συγκεκριμένα ο κ. Καράνης Γιώργος (Φυσικός-Med-PhD) ανέλυσε θέματα σχετιζόμενα με τη γένεση του σύμπαντος και ιδιαίτερα της κοντινής μας γειτονιάς (ηλιακό σύστημα) ενώ ο κ. Νάκος Δημήτρης (Φυσικός-MSc-υπ. ΕΚΦΕ Λάρισας) περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο οι Φυσικοί, στο μεγαλύτερο εργαστήριο της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων-CERN, κινούνται ανάποδα στο χρόνο για να προσεγγίσουν τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης (Big Bang).

Ο κ. Καρασίμος Ζήσης (Πληροφορικός-MSc) μίλησε για την αρχή λειτουργίας και τις εφαρμογές της νέας αναπτυσσόμενης τεχνολογία του 3D printing και τέλος ο κ. Ορφανάκης Στέλιος (Φυσικός- MSc) για το μέλλον των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (Smartphones) και τον τρόπο με τον οποίο αυτά μπορούν να καταστούν εργαλεία μάθησης μέσα στη σχολική τάξη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι δύο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν οι οποίες εξ΄ολοκλήρου δημιουργίες των μαθητών: το θεατρικό έργο «Λεμοναυλή» από το 6ο ΓΕΛ Λάρισας, υπό την καθοδήγηση της κ. Χρύσας Βελησσαρίου (Φυσικού-ποιήτριας), με θέμα τις επιπτώσεις της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης δραστηριότητας στα δέντρα και γενικά τα φυτά της πόλης και η ταινία μικρού μήκους «Δείπνο με τον Κόμη» από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας υπό την ευθύνη του κ. Παπαβασιλείου Βασίλη (Φυσικού).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δ/ντής της Β/βάθμιας Εκπ/σης κ. Καψάλης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας κ. Σούλτης Γεώργιος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/βάθμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας κ. Ντάμπλιας Χρήστος η Σχολ. Σύμβουλος Φ.Ε. ν. Λάρισας κ. Κοντογεωργίου Ασημίνα, οι συντελεστές της διοργάνωσης και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις