ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Τα 7 σημάδια πως πλέον δεν σε θεωρεί και τόσο σημαντική στη ζωή του

Κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει δυσκολίες μέσα στη σχέση του και πολλές φορές όταν περνάει ο καιρός είναι πολύ πιθανό να έρθουν τα πάνω κάτω από το πουθενά. Μπορεί η πρώτη περίοδος μίας σχέσης να είναι γεμάτη «μέλια» που κάνουν το ζευγάρι να κολλάει, όμως η συνεχής τριβή, η ασυμφωνία χαρακτήρων -η οποία είναι αόρατη όταν ο άνθρωπος κυριεύεται από τον έρωτα- και οι αλλαγές παραστάσεων έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν τα πάντα σε μία σχέση.

Πως όμως μπορεί μία γυναίκα να καταλάβει πως ο σύντροφός της έχει περάσει σε άλλο στάδιο και δεν ενδιαφέρεται για εκείνη όπως παλιά; Ακολουθούν τα 7 σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι πράγματι κάτι πάει λάθος:

1. Αρχίζει να αποστασιοποιείται και να ελαττώνει την επικοινωνία μεταξύ σας.
Σιγά σιγά αρχίζει να σας βγάζει έξω από τη ζωή του. Η συχνότητα των τηλεφωνημάτων και των μηνυμάτων μειώνεται, οι βίντεο κλήσεις που κάποτε κάνατε μέσα στη μέρα μόνο και μόνο για να γελάσετε είναι παρελθόν και ακόμη κι αυτός ο σύντομος καφές που πίνατε στο διάλειμμά σας από τη δουλειά φαντάζει σαν αγγαρεία. Σταδιακά, το ενδιαφέρον του για την καθημερινότητά σας παύει να υφίσταται, προτιμάει να δουλέψει περισσότερες ώρες από το να βγείτε, κανονίζει συχνότερα εξόδους με τους φίλους του και γενικά είναι πάντα απασχολημένος.

2. Δεν είστε πλέον ο άνθρωπος που ενημερώνει και συμβουλεύεται για σημαντικά ζητήματα.
Μέχρι πριν λίγο καιρό αισθανόσασταν πως ό,τι κι αν συμβεί, ό,τι κι αν προκύψει, η σχέση σας είναι τόσο δυνατή που θα σας έκανε να ξεπεράσετε τα πάντα. Δεν πιστεύατε ποτέ πως θα υπάρξει κάποιο τόσο μεγάλο εμπόδιο που θα είναι αδύνατον να χειριστείτε, όμως πλέον τα πάντα δείχνουν πως δεν λειτουργείτε πια σαν ομάδα. Αν έχει πραγματοποιήσει μία νέα επαγγελματική συμφωνία θα σας το αναφέρει σαν ένα απλό γεγονός την ώρα του φαγητού, αντί να σας πάρει τηλέφωνο και να το ανακοινώσει την ώρα που έγινε.
3. Ξεχνάει τι σας αρέσει και αντ’ αυτού σας παίρνει κάτι άλλο που αρέσει σε εκείνον.
Το άλλο σας μισό συνήθιζε να χαίρεται κάθε φορά που είχατε γενέθλια, επέτειο ή κάποιο άλλο σημαντικό γεγονός και ήξερε πάντα πως να το κάνει πιο σημαντικό με ένα μικρό δώρο, όμως πλέον φαίνεται πως έχει ξεχάσει το γούστο σας. Σίγουρα είναι μία ευγενική κίνηση και σίγουρα σας χαροποιεί το ότι σας σκέφτεται, όμως είναι προφανές πως η όρεξη και η επιθυμία του να καταβάλει κάποια προσπάθεια για να σας προσφέρει αυτό που θα σας έκανε χαρούμενη, είναι μειωμένη.

4. Το ένστικτό σας λέει πως κάτι πάει λάθος.
Ακόμη κι αν είστε αισιόδοξη πως τα πράγματα πηγαίνουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά μεταξύ σας, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να το αντιλαμβάνονται όταν κάτι πηγαίνει λάθος. Η διαίσθηση λειτουργεί ουσιαστικά ως ένας έμμεσος τρόπος επικοινωνίας του σώματος με το μυαλό μας, οπότε από τη στιγμή που θα καταλάβετε πως τα πράγματα δεν είναι τελικά όσο καλά νομίζατε και κάνετε εικόνα έναν μελλοντικό χωρισμό, οι πιθανότητες όλο αυτό να γίνει και στη ζωή αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό.

5. Έχετε σταματήσει να κάνετε σχέδια για το μέλλον.
Όταν είχατε αρχίσει να βγαίνετε σας άρεσε να κάνετε όνειρα για τη σχέση σας και για όλα αυτά τα πράγματα που θα θέλατε να πετύχετε μαζί σαν ζευγάρι. Μακρινά ταξίδια, ταξίδια με το αυτοκίνητο, συνεργασίες κλπ. Πλέον όλα αυτά είναι παρελθόν και δεν μπορείτε ούτε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που συζητήσατε για τα κοινά σας σχέδια σε διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας. Από τη στιγμή που έχετε σταματήσει να συμπεριλαμβάνετε ο ένας τον άλλον στα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας, το σίγουρο είναι πως ο λόγος είναι πολύ βαθύτερος από μία απλή αμέλεια.
6. Τραβάει τους τσακωμούς πολύ περισσότερο απ’ όσο συνήθιζε.
Πάντα είχατε μικρούς καβγάδες -και είναι απόλυτα λογικό- όμως πάντα βρίσκατε μία γρήγορη λύση για να είστε και πάλι καλά. Όλες σας οι διαφωνίες εκφράζονταν χωρίς να ακυρώνετε ο ένας τον άλλον γιατί υπήρχε σεβασμός για την προσωπικότητα του άλλου. Πλέον φαίνεται πως το άλλο σας μισό δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σας πει λόγια που θα σας πληγώσουν, χωρίς απαραίτητα αυτά να είναι βρισιές. Ξέρει ακριβώς τι σας ενοχλεί και το κάνει εσκεμμένα.

7. Όλα αυτά που βρίσκατε ωραία ο ένας στον άλλον ξαφνικά σας εκνευρίζουν.
Στο παρελθόν, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του και οι αντισυμβατικές του απόψεις ήταν δύο από τα πιο ελκυστικά του χαρακτηριστικά. Πιστεύατε ότι είναι ο πιο ενδιαφέρων άνθρωπος του κόσμου, όμως πλέον όλα αυτά τα στοιχεία σας φαίνονται απλώς ενοχλητικά. Το θέμα είναι πως δεν είστε μόνο εσείς σε αυτή τη θέση: συνήθως όταν ένας από τους δύο σε μία σχέση φτάνει σε σημείο να ενοχλείται από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του άλλου, στην ίδια θέση βρίσκεται και ο δεύτερος. Αν λοιπόν περνάτε την καθημερινότητά σας με το να αναρωτιέστε για ποιον λόγο ασχοληθήκατε μαζί του εξαρχής, μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε αν αξίζει ακόμα η προσπάθεια γι’ αυτή τη σχέση;

bovary.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις