ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η 23 Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την Unesco ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.
Συμμετέχοντας η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» στον εορτασμό αυτό που από το 2016 καθιερώθηκε και στη χώρα μας με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω και αλλάζω», διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης. Στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στο βιβλίο και στις βιβλιοθήκες θα μιλήσουν η συγγραφέας κ. Βάσα Σολωμού – Ξανθάκη, η δημοσιογράφος- συγγραφέας κ. Χριστίνα Πουλίδου και η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης- βιβλιοθηκονόμος κ. Γεωργία Τσιάνα.
Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης καθώς και για τον ρόλο των βιβλιοθηκών σήμερα.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Δημήτρης Κατσαούνης, εκπαιδευτικός – αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη προσκαλεί τους Λαρισαίους φιλαναγνώστες και μη να γιορτάσουν μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, φιλοδοξώντας να προωθήσει το βιβλίο και την ανάγνωση, να κινητοποιήσει τους παλιούς αναγνώστες και να δημιουργήσει νέους. Το βιβλίο είναι ένας καλός και πιστός φίλος! Μας ταξιδεύει σε κοντινούς και μακρινούς τόπους, μπορεί εύκολα να μας συντροφεύει σε κάθε στιγμή! Η φιλαναγνωσία μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τα δύσκολα των καιρών που ζούμε!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις