ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τα λουκάνικα, η παρατήρηση και η επίθεση με τσεκούρια στην πεθερά του – Απίστευτη υπόθεση στις Μηλιές

Σκηνές απείρου κάλλους στο σπίτι της οικογένειας. Όλα ξεκίνησαν όταν η πεθερά έκανε παρατήρηση στον γαμπρό της…
Ενοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 40χρονος, που την Κυριακή των Βαϊων επιτέθηκε με δύο τσεκούρια εναντίον της 61χρονης πεθεράς του στο Τρίκερι. Ο 40χρονος, μετά την πράξη του συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Μηλεών και χθες οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή για απόπειρα ενδοοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για ενδοοικογενειακή απειλή, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στην κατάθεσή της, η 61χρονη πεθερά του, με λυγμούς υπογράμμισε στην έδρα ότι αν δεν ήταν η κόρη της που μπήκε στη μέση, ο 40χρονος θα την είχε τραυματίσει σοβαρά και ενδεχομένως να είχαν συμβεί και χειρότερα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η παθούσα, η ίδια βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της και έκανε διάφορες εργασίες ενόψει Πάσχα, όταν αντιλήφθηκε ότι από το μπαλκόνι του σπιτιού ο γαμπρός της είχε πετάξει δύο λουκάνικα για να ταΐσει τις γάτες. Η 61χρονη μπήκε στο σπίτι και έκανε παρατήρηση στον γαμπρό της γιατί πετάχτηκε το φαγητό. Αυτό, σύμφωνα με την ίδια, ήταν που προκάλεσε την έκρηξή του, με αποτέλεσμα να τη γρονθοκοπήσει δύο φορές. Εσπευσε να κλειδωθεί, όπως είπε, σε ένα διπλανό δωμάτιο.

Λίγα λεπτά αργότερα έσπασε την πόρτα με κλωτσιές και εμφανιζόταν μπροστά της κρατώντας δύο τσεκούρια. Eνώ την κυνηγούσε μέσα στο δωμάτιο, η κόρη της μπήκε στη μέση και προσπάθησε να τον απωθήσει. Ο δράστης παραπάτησε και έτσι του έπεσαν τα τσεκούρια από τα χέρια η 61χρονη μπόρεσε να ξεφύγει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην απολογία του ο δράστης δεν αρνήθηκε ότι επιτέθηκε με δύο τσεκούρια εναντίον της πεθεράς του, τόνισε ωστόσο ότι «θόλωσε» επειδή όπως είπε εκείνη χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρός, άρχισε να φωνάζει και να ζητάει εξηγήσεις για … δύο λουκάνικα.

Οι διάλογοι στο δικαστήριο
Ο εισαγγελέας της έδρας στηλίτευσε τη συμπεριφορά του δράστη υπογραμμίζοντας ότι για κανέναν δεν αποτελεί δικαιολογία η ανεργία και η δύσκολη οικονομική κατάσταση προκειμένου να βιαιοπραγεί και να προβαίνει σε απειλές κατά της ζωής άλλων. «Δεν είναι δικαιολογία το “θόλωσα”. Aν δεν είχατε σκοντάψει, σήμερα η κατηγορία θα ήταν άλλη. Και τι θα γίνει την επόμενη φορά που θα ξαναθολώσετε;» αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας στο δράστη που με σκυμμένο κεφάλι ανταπάντησε: «Δεν είμαι σε θέση να πειράξω κανέναν. Νιώθω αηδία για τον εαυτό μου και για αυτό που έκανα».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος, απευθυνόμενη προς τον δράστη, υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να νιώθει ευγνωμοσύνη για την πεθερά του που συνδράμει οικονομικά όλη την οικογένεια. «Κακώς αγανακτήσατε με την πεθερά σας. Αν αυτή η γυναίκα πάψει να σας βοηθάει έχετε αναρωτηθεί τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε; Να κάνετε υπομονή και να σκέφτεστε ότι άλλες οικογένειες, πηγαίνουν στο συσσίτιο της εκκλησίας για να θρέψουν τα παιδιά τους. Μην τα παραβλέπετε αυτά και θυμώνετε όταν σας κάνει μία παρατήρηση», ήταν η προτροπή της προέδρου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο δράστης άσκησε έφεση και αποχώρησε από το δικαστήριο.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις