ΛΑΡΙΣΑ

Δύο Λαρισαίοι στην Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου που εδρεύει στην Αθήνα και στις τάξεις της καταλέγονται πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, δικηγόροι και θεολόγοι αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων (M.Sc., Ph.D.). Μετά από  πρόσκληση του πλειονοψηφίσαντος στις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στην Αθήνα κατά τη Γενική Συνέλευση της 28ης.3.2017 Συμβούλου, Καθηγητή κ. Ιωάννη Μ. Κονιδάρη, συνήλθαν στις 6.4.2017 σε συνεδρία τα μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) που εξελέγησαν στο Δ.Σ. με θέμα τη συγκρότησή τους σε σώμα, το οποίο, μετά από συζήτηση, συγκροτήθηκε ως ακολούθως:

Πρόεδρος Ιωάννης Μ. Κονιδάρης, Ομ. Καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών,

Αντιπρόεδρος Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Δ.  Παπαθωμάς, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Ι. Ανδρουτσόπουλος, Λέκτορας Εκκλησιαστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών,

Ταμίας Αθανάσιος Α. Κόντης, Δρ. Νομικής και

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Ζωή Καραμήτρου – Σταθοπούλου, Δρ. Νομικής, δικηγόρος, ειδική επιστήμων στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος, Καθηγητής κ. Ι. Μ. Κονιδάρης ευχαρίστησε τα μέλη τόσο του Δ.Σ. όσο και της Γ.Σ. για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι προσήλθαν στη Γ.Σ. από περιοχές εκτός Αθηνών (από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Κρήτη), ανακοίνωσε δε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκληθεί το Δ.Σ. για να εξετάσει τα εκκρεμή θέματα και να σχεδιάσει την πορεία της Εταιρείας στη νέα τριετία (2017 – 2020). Οι εκ Λαρίσης προερχόμενοι και συμμετέχοντες στη Εταιρεία, ως τακτικά / εταιρικά μέλη, είναι η (εκλεγείσα στο νέο Δ.Σ.) κ. Ζωή Καραμήτρου – Σταθοπούλου, Δρ. Νομικής – δικηγόρος, ειδική επιστήμων στον Συνήγορο του Πολίτη και ο κ. Χαράλαμπος (Χάρης) Ανδρεόπουλος, Δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ, θεολόγος καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός της Εταιρείας (http://www.etekkad.gr) είναι η προώθηση και ο συντονισμός της επιστημονικής έρευνας στο χώρο του Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου, ενώ στους ειδικότερους σκοπούς της περιλαμβάνεται η εξέταση γενικών ή ειδικών θεμάτων που άπτονται του Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου, ιδίως δε των σχετικών με τη Θρησκευτική Ελευθερία θεμάτων, των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, καθώς και της νομικής, πολιτικής και πολιτιστικής θέσεως των θρησκευτικών συσσωματώσεων εντός και εκτός Ελλάδος, μέσω της διοργανώσεως συνεδρίων, σεμιναρίων ή επιστημονικών συμποσίων.

Επιστημονικό όργανο της Εταιρείας είναι η εξαμηνιαία Επιθεώρηση Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου «Νομοκανονικά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις