Παρασκήνιο

Το διπλό τετ – α – τετ Κόκκαλη με Τσίπρα και τα χαμόγελα…

Δύο φορές τα είπαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στα Τέμπη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη.

Η πρώτη κατά την είσοδο του κ. Τσίπρα στο χώρο της εκδήλωσης και η δεύτερη λίγο μετά. Μαθαίνω πως πέραν του εξαιρετικού κλίματος που επικρατούσε μεταξύ των δύο ανδρών, διημείφθησαν αρκετά σημαντικά.

Αρχικά η διαβεβαίωση Τσίπρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, που επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες μετά στο eurogroup και στη συνέχεια δύο “καυτά” θέματα στα οποία έχει βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του ο Λαρισαίος: Οι δασικοί χάρτες και τα κόκκινα αγροτικά δάνεια.

Φάνηκε ιδιαίτερα διαβασμένος για τις επιδόσεις του υφυπουργού του ο πρωθυπουργός. Το θέμα βέβαια είναι να πάψει να πνίγεται σε μία κουταλιά νερό το υπουργείο, αδικώντας τέτοιες προσπάθειες. Να λύνεις δηλαδή το σοβαρό θέμα του αγροτικού χρέους και να έχεις απλήρωτη για βδομάδες τη συνδεδεμένη στο βαμβάκι και τη ντομάτα, που είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την περιοχή της Λάρισας.

Θα μου πείτε, αλλουνού δουλειά αυτή, όχι του Σαρακατσάνου. Ναι, αλλά μία ομάδα βάζει και δέχεται γκολ συνολικά. Κρατάμε την προσπάθεια του υφυπουργού λοιπόν…

Α.Ρ. – Φωτό: Πάολα Μπανάκα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις