ΑΡΘΡΑ

Με αυτή την νέα γενιά, χτίζουμε την Ελλάδα από το μηδέν

Λάρισα. Πλατεία Ταχυδρομείου. Μία πόλη και μία πλατεία ξακουστή για τον καφέ και τον ήλιο της. Κι όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Και ομολογώ πώς παρά τις ανησυχίες μου δεν είχα σταθεί στις εκδηλώσεις που συμβαίνουν μέσα στον χώρο της πλατείας.
Ίσως να φταίει πως μας φορτώσανε τόσα πολλά στο κεφάλι, με μία διαρκή απογοήτευση από τις διαρκείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, που τείνει να μετατραπεί σε συνολική μανιοκαταθλιπτική παράκρουση του πληθυσμού.

Σε αυτόν τον χώρο της πλατείας λοιπόν, συγκεντρώθηκαν οι μαθητές των σχολείων Λάρισας και ένωσαν τις δυνάμεις και ικανότητές τους, δημιουργώντας πατέντες και καινοτομίες και αξιοποιώντας έως και  μία αλυσίδα κι ένα γρανάζι ποδηλάτου  για να μετασχηματίζουν  την ενέργεια, χρησιμοποιώντας ρεύμα και νερό
για να παράγουν ρεύμα και ενέργεια, μαγνήτες και πηνία για να ανυψώνουν αντικείμενα.

Μέχρι και μαγνητικό πυροβόλο πως λειτουργεί μου επιδείξανε!

Πειράματα σχετικά με την κίνηση αντικειμένων σε σωλήνες και για την ομαλή πτώση αντικειμένου με αιώρηση και αντιβαρύτητα.

Κάποιες μαθήτριες έδειξαν πως μπορούν να δημιουργήσουν στην κοσμητική, στα τρόφιμα, στην υγεία και στα αρώματα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από επώνυμα προϊόντα.

Στην πράξη ανακύκλωση/ μορφοποίηση των πλαστικών μπουκαλιών πώς μπορούν να μετατραπούν σε γλάστρες, οι οποίες να μπορούν να παράγουν τον προσωπικό βιολογικό κήπο του καθενός στη βεράντα του ανέξοδα.

Μάλιστα δε ανέλυσαν το φαινόμενο του μαγγανίου που πριν 4 χρόνια είχε κοστίσει την ζωή στους φοιτητές στην Λάρισα.

Πέραν αυτών μία εξαιρετική μπάντα πλαισίωνε την παρουσίασή τους.

Εν κατακλείδι αποδεικνύεται πώς όσο εμείς τσακωνόμαστε για την εξουσία , το άρχειν και το άρχεσθαι,  το σχολείο και η νέα γενιά προχωράνε και εκμεταλλεύονται τα μέσα που τους δίνονται, έστω και πενιχρά και χρησιμοποιούνε την ευφυΐα για να δημιουργήσουν καινοτομία.

Ακριβώς όπως και ο τίτλος των εκδηλώσεων τους “Ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία”.
Και για αυτό είναι τεράστια η απώλεια της φυγής τους στο εξωτερικό.
Γιατί ενώ η γενιά μας εντρύφησε στο θεωρητικό επίπεδο, οι νέοι προχωρήσανε στο πρακτικό επίπεδο και αυτό που χρειάζονται ειναι μία Φωτισμένη Ηγεσία σε κάθε χώρο εργασίας και δραστηριοτήτων, που θα τους πιστέψει και θα τους εμπνεύσει να χτίσουμε την Ελλάδα από το μηδέν.

Το παλιό με την εμπειρία του και το νέο με την ορμή του να ταράξει την καθεστηκυία τάξη που έχει βαλτώσει, έχει απελπιστεί κι έχει ξεχάσει να ονειρεύεται ένα φωτεινό μέλλον.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που συνεχίζουν να πιστεύουν πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και στον αγαπητό φίλο Σταμάτη Μαλάκο που βρέθηκε τυχαία στον δρόμο μου, δίνοντάς μου την ευκαιρία να δω τι ετοιμάζουν οι έφηβοι μας με πολύ μεράκι!

Και όλη αυτή η γενιά με τις εξειδικευμένες γνώσεις  να αναγκάζεται στην σκέψη για φυγή από την πατρίδα τους.

Μιχαήλ Ν. Αβέλλας – Αστυνομικός

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις