Βασίλης Ραούλης

Όταν ασχολείσαι με θέματα που … καίνε!

38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, Σταύρο Κοντονή και Πάνο Σκουρλέτη για την … «αποποινικοποίηση» του ελεύθερου κάμπινγκ!

Μπορεί η χώρα να καίγεται, μπορεί η αβεβαιότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο, μπορεί ο κόσμος να τρομάζει μπροστά στα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, οι 38 όμως βουλευτές βρίσκουν το σωστό timing για να αποδείξουν πόσο τιμούν τη θέση τους και τον μισθό τους!

Αφού ξεμπέρδεψαν με τα εύκολα (την ανεργία που με 23,1% οδηγεί σε μια ακόμη θλιβερή πρωτιά τη χώρα, την ανάπτυξη που ως γνωστόν ήρθε με την περυσινή Ανάσταση – σύμφωνα με τον πρωθυπουργό-, τη μείωση του αφορολόγητου και την φορολόγηση ακόμη και αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, τις μειώσεις στις συντάξεις κ.τ.λ.), αποφάσισαν να αποδείξουν στους ψηφοφόρους τους το πόσο δίκαιο είχαν για την επιλογή τους!

Μάλιστα ρωτούν τα αρμόδια υπουργεία «πώς προσλαμβάνουν την άποψη ότι δεν πρέπει να στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών, ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης, μέσω της ελεύθερης κατασκήνωσης;»!

Μιλάμε για παρέμβαση ουσίας!

Και τόσο σημαντική που – χωρίς ντροπή – εξέδωσαν και δελτίο τύπου…

Απορώ στ’ αλήθεια με το θάρρος τους να θίξουν ένα τόσο σημαντικό θέμα που απασχολεί νυχθημερόν τον ελληνικό λαό, (όλοι θυμόμαστε άλλωστε το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις: «Ελεύθερο κάμπινγκ ΤΩΡΑ»)…

Απλά θα ήθελα να παρακαλέσω, αφού λύσουμε το θέμα με το ελεύθερο κάμπινγκ να προχωρήσουμε και σε άλλες, εξίσου σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να λυθούν και άλλα σημαντικά θέματα. Όπως η νομοθετική ρύθμιση για τη σωστή τοποθέτηση του χαρτιού τουαλέτας στα WC, τη  διασφάλιση κλουβιών με τουλάχιστον 10 εκ μήκος για τα παπαγαλάκια στα σπίτια και την οριοθέτηση της εμφύτευσης μαργαριτών σε γλάστρες διαμέτρου 8 εκατοστών!

Πάντως πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε στο «άξιος ο μισθός τους»!

Βασίλης Ραούλης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις