ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το θαυματουργό νερό σε χωριό της Ελασσόνας και ο μύθος της μαυροφορεμένης γυναίκας!

Μύθος ή πραγματικότητα; Νερό που αναβλύζει δίπλα από το εκκλησάκι κοντά στο σχολείο στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας αρκετοί λένε πως είναι θαυματουργό. Κάτοικοι του χωριού ισχυρίζονται ότι το λίγο νερό που αναβλύζει δίπλα από το εκκλησάκι μπορεί να θεραπεύσει δερματικές παθήσεις στα χέρια.

Μάλιστα φαίνεται πως κάποιοι με ανάλογα συμπτώματα χρησιμοποιώντας το είδαν ίαση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός κατοίκου του χωρίου που πριν από αρκετά χρόνια διέμενε στο εξωτερικό και η κόρη του είχε ανάλογη δερματική πάθηση στα χέρια. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι όταν ήρθε στο χωρίο και η κόρη του έπλυνε τα χέρια της με αυτό το νερό τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν προκαλώντας απορία ακόμη και στους γιατρούς που την παρακολουθούσαν.

Τί λέει ο μύθος για το αναβλύζον νερό

Πριν από 100 και πλέον χρόνια οι κάτοικοι του χωρίου από το συγκεκριμένο σημείο έσκαβαν και έπαιρναν κοκκινόχωμα για να φτιάξουν τα πατώματα των σπιτιών τους. Μια μικρή κοπέλα έπεσε από ύψος και βρήκε τραγικό θάνατο και από τότε στο συγκεκριμένο σημείο αναβλύζει σε μικρή ροή νερό.

Μάλιστα σε αντικρινό μπαλκόνι στο σχολείο κάτοικοι κάποιες φορές το σούρουπο βλέπουν μια μαυροφορεμένη γυναίκα να στέκεται. Εικάζουν πως πρόκειται είτε για την άτυχη κοπέλα είτε για την μητέρα της που είδε το παιδί της να χάνει τη ζωή του μπροστά στα μάτια της.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις