ΛΑΡΙΣΑ

Μελωδίες για την πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην μόρφωση από μαθητές του 1ου Γυμνασίου

Μουσικές μελωδίες πλημμύρισαν χθες το πρωί το δημαρχείο της Λάρισας, όταν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, που υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Action Aid για την πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην μόρφωση, βρέθηκαν στο γραφείο του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη.

Οι μαθητές του σχολείου, στο πλαίσιο του προγράμματος, βρέθηκαν στο δημαρχείο, και απέδωσαν το τραγούδι «Τον άνεμο να ακολουθείς», σε μια προσπάθεια έκφρασης αισθημάτων αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα και κυρίως για το δικαίωμά τους στην μόρφωση και την εκπαίδευση.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, καλωσόρισε και συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού προγράμματος και αναφέρθηκε στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από το Δήμο Λαρισαίων και την κοινωνία της Λάρισας. Τόνισε δε ότι ακόμα και για το αυτονόητο δικαίωμα για πρόσβαση, υπήρξαν δυσκολίες για την ομαλή ένταξή τους στα σχολεία, με την έκφραση διχαστικών και ακραίων απόψεων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με ευθύνη των εκπαιδευτικών κ. Σ. Μωϋσή και Μαρία Μούρτζανου, ενώ οι μαθητές συνοδεύονταν στην επίσκεψή τους στο δημαρχείο από τον διευθυντή του σχολείου κ. Αλ. Καλέση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις