ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος, αστυνομικός και συμβολαιογράφοι σε κύκλωμα διακίνησης γυναικών

Εικονικοί γάμοι, σύμφωνα συμβίωσης, πλαστές αναγνωρίσεις πατρότητας και υιοθεσίας – Πάνω από 20 συλλήψεις μέχρι τώρα

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε γυναίκες βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή της Αττικής.

Πρόκειται για πολυμελή εγκληματική ομάδα η οποία εξασφάλιζε τη νομιμοποίηση της παρουσίας των αλλοδαπών γυναικών, κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τα μέλη της σπείρας είχαν δημιουργήσει ένα ευρύ κύκλωμα με διασυνδέσεις σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να διασφαλίζουν την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα και την έκδοση αδειών εργασίας.

Το σύστημα που ακολουθούσαν οι εμπλεκόμενοι περιελάμβανε εικονικούς γάμους με Έλληνες πολίτες και σύναψη συμφώνων συμβίωσης, προκειμένου να νομιμοποιείται η έκδοση των απαραίτητων εγγράφων από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 200 περιπτώσεις γυναικών που εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω της «μηχανής» που είχε στήσει η εν λόγω εγκληματική ομάδα και φέρουν εικονικές αναγνωρίσεις πατρότητας, ή παράνομης υιοθεσίας και μαστροπείας, εκτός των γυναικών που είχαν προχωρήσει σε γάμο ή υπογραφή συμφώνων συμβίωσης με Έλληνες υπηκόους.

Η έρευνα έχει απλωθεί σε όλη την Αττική και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, δύο συμβολαιογράφοι, ένας δικηγόρος και ένας αστυνομικός, οι οποίοι είχαν αναλάβει καίρια πόστα στην εγκληματική οργάνωση και προσέφεραν πολυτιμότατες υπηρεσίες, όντας σε άμεση επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη η Περιφέρεια Αττικής

Με αφορμή αναρτήσεις σε ιστοσελίδες σχετικά με εμπλοκή υπαλλήλων της σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει ότι ουδεμία ανάμειξη έχουν οι υπάλληλοι της στο ζήτημα αυτό.

«Είναι προφανές» σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «ότι υπάρχει σύγχυση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής (β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (πρώην Κρατικής Περιφέρειας), δύο εντελώς διακριτών και ξεχωριστών θεσμών». Μάλιστα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ασκεί έλεγχο νομιμότητας στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τον ν.3852/2010, με τίτλο «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «η Περιφέρεια Αττικής ως ΟΤΑ Β’ βαθμού δεν έχει την αρμοδιότητα εξέτασης αιτημάτων κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις