ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αποτύπωμα Του Ανθρώπου» την Κυριακή στο Μυλο- Μια εκδήλωση αλληλεγγύης και αυτοεκτίμησης

Η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Λάρισας, το «Αποτύπωμα Του Ανθρώπου», έρχεται  φέτος με ένα μήνυμα αγάπης συνδυασμένο με  την κοινωνική προσφορά. Ο φετινός τίτλος της εκδήλωσης είναι : «Αγαπώ τον εαυτό μου και νοιάζομαι για εσένα».

Σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ζωής και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 11 το πρωί, στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά (2ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα τονίστηκε ότι “κεντρική ιδέα της εκδήλωσης είναι το δέντρο ως σύμβολο ζωής, που φυτρώνει και αναπτύσσεται από τις γερές του ρίζες, καρποφορεί και προσφέρει αγάπη, γνώση, βοήθεια, ιστορίες, μελωδίες, χρώματα.”

Η ομάδα του Εργαστηρίου Ζωής  το «Δέντρο που Έδινε» ένα εικονογραφημένο παραμύθι του Σελ Σιλβερστάιν.


Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης γι’ άλλη μια φορά είναι το κοινό της πόλης και τα παιδιά που καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία.

Οι μικροί και οι μεγαλύτεροι φίλοι της ανάγνωσης τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου φέρνοντας μαζί τους ένα βιβλίο που το έχουν διαβάσει, αλλά επιθυμούν να το προσφέρουν και να το ανταλλάξουν με κάποιο άλλο. Ένα όμορφο ανταλλακτικό παζάρι στήνεται στο 2ο όροφο του Μύλου του Παππά, έτοιμο να πολλαπλασιάσει τη φαντασία και τα αναγνωστικά ταξίδια.

Επιπλέον, αυτή την ημέρα στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Αντί εισόδου, συγκεντρώνουμε συσκευασμένα είδη (όπως: ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, γάλα μακράς διαρκείας) που θα ενισχύσουν το Ενοριακό Παντοπωλείο και Συσσίτιο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις