ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με ένα κλικ στην εφαρμογή της ΠΕΔ και του ΤΕΕ μαθαίνετε τα πάντα για το οικόπεδο που θέλετε να αγοράσετε!

Ολοκληρώθηκε η συλλογή πολεοδομικών στοιχείων για τις περιοχές Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων αναφορικά με την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογράψει η ΠΕΔ με το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας το Σεπτέμβριο του 2016.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή πλέον θα είναι αναρτημένη τόσο στο site της ΠΕΔ όσο και στο site του ΤΕΕ. Ο κάθε ενδιαφερόμενος -κάτοικος ή επενδυτής- θα μπορεί εκεί να βρει όλα τα πολεοδομικά στοιχεία ενός οικοπέδου που τον ενδιαφέρει. Οι τρεις ομάδες εργασίας που εκπόνησαν την μελέτη- μία για κάθε περιφέρεια- συνέλεξαν τα στοιχεία από τις πολεοδομικές υπηρεσίες, την τοπογραφική υπηρεσία και την αρχαιολογία κάθε περιοχής.

Αυτό αφορά όλους τους οικισμούς και οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου ακόμη και σε παραδοσιακούς οικισμούς.

Έτσι ο ενδιαφερόμενος με ένα κλικ χωρίς να πάει σε καμιά υπηρεσία θα έχει την δυνατότητα να δει την πολεοδομική κατάσταση του οικοπέδου που έχει στη κατοχή του ή  που ενδιαφέρεται να αγοράσει. Δηλαδή θα μπορεί να διαπιστώσει τι άδεια έχει αν θέλει να χτίσει, αν είναι αρχαιολογικός χώρος ή είναι δασική έκταση. Αυτή είναι μια πρωτοποριακή εργασίας καθώς γίνεται για πρώτη φορά στη Ελλάδα και σκοπό έχει την διευκόλυνση κάθε ενδιαφερόμενου.

Μάλιστα με αυτά τα στοιχεία που είναι επίσημα πρωτοκολλημένα θα μπορεί στην συνέχεια να τα χρησιμοποιήσει για οποιαδήποτε ενέργεια σε σχέση με το οικόπεδο που το ενδιαφέρει.

Το παραδοτέο υλικό είναι ένας πίνακας που περιλαμβάνει όλους τους οικισμούς και τις πληροφορίες τους: (Στοιχεία απογραφής 2011 της ΕΛΣΤΑΤ & πολεοδομικά δεδομένα: Οικισμοί Προ του 1923 Στάσιμοι και Παραδοσιακοί, Σχέδιο Διανομής, Απόφαση Οριοθέτησης & Σχέδιο οριοθέτησης, Αρτιότητα, Όροι δόμησης & Ειδικοί όροι δόμησης. Επιπλέον όπου υπάρχουν συμπεριλήφθηκαν στοιχεία από ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ/ΖΟΕ).
Ο χρήστης θα μπορεί να ενημερώνεται για τα στοιχεία από τον πίνακα και στην τελευταία στήλη: ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ χρησιμοποιώντας τον υπερσύνδεσμο θα μπορεί να αποθηκεύει τοπικά όλες τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν (ΦΕΚ & χάρτες).
Καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια εκ μέρους των ομάδων ώστε να συγκεντρωθεί όλο το απαιτούμενο υλικό και η καταγραφή τους να είναι άρτια και πλήρης. Επισημαίνεται πώς το παραδοτέο υλικό έχει πληροφοριακό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον ρόλο των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός τόνισε πως “μέσα από την καταγραφή των πολεοδομικών στοιχείων και την συλλογή των όρων δόμησης θα προσφέρουμε μια σημαντική υπηρεσία τόσο στις πολεοδομίες όσο και στους πολίτες”.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νικόλαος Παπαγεωργίου υποστήριξε “το ΤΕΕ παραδίδει σήμερα τους πολεοδομικούς πίνακες για Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, που αφορά την συλλογή όλων των πολεοδομικών δεδομένων αυτών των περιοχών. Οκέθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει εύκολα πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία μεσω του συνδέσμου που βρίσκεται στο ιστότοπο της ΠΕΔ και του ΤΕΕ.”

Η Ρένα Καραλαριώτου από την πλευρά της τόνισε ότι “είναι ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επενδυτές αλλά και τις υπηρεσίες”

 

newsroom onlarissa.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις