ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανός τοκογλύφος εκβίαζε τα θύματά του με απειλές για τη ζωή τους και… «κατασχέσεις»

Ένας 29χρονος ελεύθερος επαγγελματίας είχε δανειστεί 6.000 ευρώ, είχε πληρώσει 11.000 και ακόμα χρωστούσε

Με απειλές για τη ζωή τους και παίρνοντας με το «έτσι θέλω» περιουσιακά τους στοιχεία ως… ενέχυρο, εκβίαζε τα θύματά του ένας Αλβανός τοκογλύφος που δάνειζε με υπέρογκο τόκο όσους πολίτες είχαν άμεση ανάγκη μετρητών για να εξοφλήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους!

Η υπόγεια δράση του 32χρονου αλλοδαπού ήρθε στο φως μετά την καταγγελία που έκανε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 29χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος είχε δανειστεί 6.000 ευρώ από αυτόν με τοκογλυφικούς όρους. Όσο καθυστερούσε την αποπληρωμή, τόσο το «κοράκι» από την Αλβανία ανέβαζε συνεχώς τα επιτόκια, με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο του 2015 ως το Μάιο του 2016 το θύμα να έχει καταβάλλει συνολικά 11.000 ευρώ και ο 32χρονος να έχει κατακρατήσει το Ι.Χ. φορτηγό του!

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το θύμα στο ραντεβού που έδωσε με τον τοκογλύφο δήθεν για να του παραδώσει τα χρήματα που απαιτούσε και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, ενώ κατέσχεσαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε. Στο σπίτι του, μάλιστα, βρήκαν διάφορα ιδιωτικά συμφωνητικά για την αναγνώριση χρέους με τα ονόματα «δανειοληπτών» που θα κληθούν να καταθέσουν πώς τους «ξεζούμιζε» ο 32χρονος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνελήφθησαν στο σπίτι του δράστη ο 35χρονος αδελφός και η 40χρονη αδελφή του που προσπάθησαν να εμποδίσουν τη σύλληψή του. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας μαζί με τον 32χρονο και κατηγορούνται για αντίσταση, ενώ στον αδελφό τους ασκήθηκε δίωξη για εκβίαση και τοκογλυφία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις