ΛΑΡΙΣΑ

Σε ημερίδα στα Φάρσαλα ο Κόκκαλης

Σε μία από τις κατεξοχήν πλουτοπαραγωγικές περιοχές του πρωτογενούς τομέα, τα Φάρσαλα, επέλεξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης να πραγματοποιηθεί μία εξαιρετικά σημαντική ημερίδα η οποία στοχεύει στην ενημέρωση των αγροτών για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι το 2020 και τις ευκαιρίες που αυτό δίνει για την ορθή αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου στη χώρα μας.
Στην ημερίδα στην οποία θα παραστεί και θα χαιρετίσει ο κ. Κόκκαλης, θα παρουσιασθούν οι επενδυτικές προτεραιότητες για τον πρωτογενή τομέα, οι δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος καθώς και οι ευκαιρίες συνεργασίας και προώθησης της καινοτομίας που παρέχονται από το ΠΑΑ, μέσω της συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως σημειώνει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “μέσα από τον σχεδιασμό του υπουργείου, βλέπουμε την κρίση ως ευκαιρία να τολμήσουμε και όχι ως δικαιολογία για αδράνεια. Υπό αυτή την παραδοχή, θεωρούμε πως το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι το 2020, μπορεί να παράσχει σημαντικά εργαλεία στους Έλληνες αγρότες, αλλά και τεχνογνωσία ώστε το προϊόν τους να αποκτήσει περαιτέρω προστιθέμενη αξία και ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές, επιστρέφοντας στους ίδιους αλλά και την οικονομία της πατρίδας μας σημαντικά οφέλη, που τόσο έχουμε ανάγκη στην παρούσα δυσμενή συγκυρία”.
Πέραν του κ. Κόκκαλη, χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, ενώ κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης και ομιλητές στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης και Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014 – 2020. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ρούστας.
Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό και θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στις 19:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις