ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σε ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων

Εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν σε ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων.

Ειδικοτερα, με λαμπρότητα και Εθνική υπερηφάνεια γιορτάστηκε στο Γ΄ ΚΑΠΗ η Εθνική επέτειος της.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σπύρος Μάρκου επίτιμος σχολικός σύμβουλος και Διευθυντής σχολείων, ο οποίος αναφέρθηκε στην μνήμη της θρησκευτικής και Εθνικής επετείου, στα διαχρονικά και ανεξίτηλα μηνύματα και τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει ο αγώνας του 1821 στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Απαγγελίες ποιημάτων έγιναν από τα μέλη κ. Μ. Καμπίσιου, Αγ. Χαλιαμάλια, Μαίρη Ραϊλη, Ευαγ. Καλιάμη και Χρ. Γιολδάση.

Την εκδήλωση διάνθησαν η χορωδία που υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, υπό την Διεύθυνση του κ. Κων/νου Μάτη με επετειακά τραγούδια και το τμήμα των παραδοσιακών χορών του ΚΑΠΗ με χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ. Κων/νος Τσιαούσης, δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για τα ΚΑΠΗ, ο πρόεδρος της 3ης Δ.Κ. κ. Κων/νος Ζέβλας και η Διευθύντρια της Πρόνοιας κ. Έφη Ζιώγα.

Επίσης, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Β΄ ΚΑΠΗ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής μια ξεχωριστή γιορτή για την επέτειο της Παλιγγενεσίας η οποία διοργανώθηκε από τα ίδια τα μέλη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Γιούλα Μακροπούλου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός μίλησε για τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 καθώς και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Οι κ.Αθ. Λιάκος, Αθ. Ριζάκης, Ναυσικά Αλεβίζου, Ευανθία Τουφεξή και Σοφία Καϊπη μέσα από αφηγήσεις και απαγγελίες ποιημάτων αναφέρθηκαν στα Ιστορικά και ένδοξα γεγονότα του αγώνα.

Τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν επετειακά τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ήταν μια λιτή, απλή αλλά συγκινητική γιορτή στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι νοιώθοντας εθνική υπερηφάνεια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις