ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στους Γόννους παρουσιάστηκε το βιβλίο της Άννα Κορτέση “Μεταξύ σοβαρού και αστείου”

Σε μια μέρα γεμάτη εκπλήξεις, συναίσθημα και αγάπη η Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ παρουσίασε το βιβλίο της Άννα Κορτέση με τίτλο “Μεταξύ σοβαρού και αστείου” στο Δημαρχείο των Γόννων.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Με λίγα λεπτά καθυστέρηση λόγω τη μεγάλης προσέλευσης άρχισε η εκδήλωση που συντόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ Φώτης Βακιρτζηδέλης. Παρόντες στην εκδήλωση από τον Δήμο Τεμπών ήταν ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Τσαπλές και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Λάμπρος Ζάρρας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με δυο τραγούδια από τους μουσικούς Θανάση Τζούργκανο, Νίκο Χατζή, Άννα Αγραφιώτη, Χρήστο Κολτσίδα και Παναγιώτη Κράγια .

Μετά τον χαιρετισμό του συντονιστή παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι στόχοι της Ομάδας. Αμέσως μετά η Ελένη Καρατσίβου διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο και συνέχισαν οι μουσικοί. Έτσι με εναλλαγές που κρατούσαν το ενδιαφέρον αμείωτο συνεχίστηκε η εκδήλωση.

Η κεντρική ομιλήτρια Ελένη Καρατσίβου παρουσίασε το βιβλίο και επεκτάθηκε στο απρόοπτο του κινδύνου. Με λόγο λιτό αλλά με πολύ ουσιαστικό περιεχόμενο κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Μετά από ένα ακόμη τραγούδι ο Βασίλης Πιπέρης πήρε τη σκυτάλη και ευχαρίστησε όλους όσους του συμπαραστέκονται στην περιπέτεια του. Στην συνέχεια διαβάστηκε ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το βιβλίο και ήταν τόση συγκίνηση της που κάποιοι από το κοινό δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρια τους. Το κομμάτι αυτό αναφερόταν στην μητέρα του Βασίλη και στις σκέψεις που έκανε ο ίδιος ενώ βρισκόταν σε κώμα κάτι που εκτίναξε την συναισθηματική φόρτιση στα ύψη.

Μέσα σ” αυτό το κλίμα έφτασε η μεγάλη στιγμή της παρουσίασης της Άννας Κορτέση και του βιβλίου της. Με λόγο ανθρώπινο και με καθαρή ματιά αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν στην δημιουργία αυτού του βιβλίου και στη παραχώρηση όλων των εσόδων του στον Βασίλη Πιπέρη και σε άλλους ανθρώπους που έχουν ίδιες ανάγκες. Ήταν τόσο εντυπωσιακή η παρουσία της νεαρής συγγραφέως που κέρδισε όλους του παρευρισκόμενους στην αίθουσα. Έτσι ήταν φυσική συνέπεια η ουρά που σχηματίστηκε από ανθρώπους που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους γιατί ήθελαν να την γνωρίσουν, να την συγχαρούν και να υπογράψει το βιβλίο της.

Η ίδια η συγγραφέας δεν αναφέρθηκε σε όλο το έργο της που περιλαμβάνει την έκδοση ενός παραμυθιού με τίτλο «Νίνα η Λεμονίτα» που παραχωρήθηκε στο Ορφανοτροφείο “Κρίκειο” για την ενίσχυση του και την συγγραφή ακόμη ενός βιβλίου με τίτλο «Για έναν Άγγελο» που η έκδοση του θα γίνει από τον Δήμο Ήλιδας και τα έσοδα του θα διατεθούν για την αποθεραπεία του 24χρονου Άγγελου Λαδά που κατάγεται από εκεί, κάτι που έκανε ο συντονιστής. Μια αναφορά στο έργο της Άννας Κορτέση που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια του κοινού. Η εκδήλωση τελείωσε με τα γνωστά πηγαδάκια που είχαν στηθεί μπροστά στον μπουφέ τον οποίο είχε επιμεληθεί η Ματίνα Παναγιώτου από την ομάδα “ΕΣΤΙΑ” μαζί με άλλες κυρίες από τους Γόννους και με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Το Δ.Σ. και οι Εθελοντές της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ ευχαριστούμε τον Δήμο Τεμπών για όλες τις διευκολύνσεις που μας παρείχε, τους μουσικούς και ιδιαίτερα τον Θανάση Τζούργκανο που παραχώρησε και εγκατέστησε τα μηχανήματα (μικροφωνική, μικρόφωνα, κλπ) για τις ανάγκες του μουσικού μέρους της εκδήλωσης, την Ματίνα Παναγιώτου από την ομάδα “ΕΣΤΙΑ” για την επιμέλεια του μπουφέ και την βοήθεια της στην κοινοποίηση της εκδήλωσης και κυρίως όλους τους κατοίκους των Γόννων που ήταν παρόντες. Όλοι μαζί συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις