ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτος στις δημοσκοπήσεις ο Εμμανουέλ Μακρόν -Ξεπέρασε τη Μαρίν Λεπέν

Χάνει την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις την οποία κατείχε τους τελευταίους μήνες η Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial για το Paris Match, το CNews και το Sud-Radio.

Πρόκειται μάλλον για την καλύτερη στιγμή του σοσιαλιστή και κεντρώου υποψηφίου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται στο 26% της πρόθεσης ψήφου αφήνοντας πίσω του την Μαρίν Λεπέν (25%).

Ο Μακρόν δείχνει έτσι να επωφελείται από την παρουσία του στο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων προέδρων της Γαλλίας αλλά και από το γεγονός ότι σημαντικές προσωπικότητες, όπως τρεις εν ενεργεία υπουργοί της κυβέρνησης Ολάντ καθώς και κορυφαία στελέχη της Δεξιάς, δήλωσαν δημόσια την στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Η Μαρίν Λεπέν δείχνει να έχει πιάσει ταβάνι στις δημοσκοπήσεις, αφού υποχωρεί σε πρόθεση ψήφου τόσο για τον πρώτο όσο και για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Φρανσουά Φιγιόν ακολουθεί ασθμαίνοντας και βρίσκεται στο 18%. Η εμφάνισή του στο debate δεν ικανοποίησε τους οπαδούς του, ενώ ο ίδιος είναι αναγκασμένος καθημερινά να απολογείται για τα σκάνδαλα που τον καταδιώκουν. Το τελευταίο σκάνδαλο που ξέσπασε με τα πολυτελή κοστούμια δεκάδων χιλιάδων ευρώ που του χάρισε γαλλο-λιβανέζος δικηγόρος, με αντάλλαγμα μια συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, επιδείνωσε την εικόνα του.

Στον χώρο της γαλλικής Αριστεράς, τα πράγματα παίρνουν την κατιούσα. Τέταρτος στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν (12,5%) ενώ ο επίσημος υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος, Μπενουά Αμόν, οπισθοχωρεί στο 11%. Μια κατάσταση που κρίνεται εξαιρετικά δραματική για το Σοσιαλιστικό κόμμα στην εξουσία, αφού ο Αμόν χάνει έδαφος επειδή προκρίνεται η «χρήσιμη ψήφος» που ωθεί σοσιαλιστές και συντηρητικούς να ψηφίζουν υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις