ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Findom: Το παράξενο σεξουαλικό φετίχ των ανδρών που ψάχνουν γυναίκες να τους… ξεπαραδιάσουν

Όμορφες γυναίκες λαμβάνουν χρήματα και πανάκριβα δώρα από άνδρες που δεν ζητούν τίποτα για αντάλλαγμα, εκτός από την ευκαιρία να υποταχθούν σε μια ισχυρή «αφέντρα» του πορτοφολιού τους

Απ όλα τα σεξουαλικά φετίχ στον κόσμο, εκείνο της οικονομικής κυριαρχίας (financial domination ή findom για συντομία) είναι ίσως το λιγότερο γνωστό, αλλά και το περισσότερο χλιδάτο.

Όμορφες γυναίκες λαμβάνουν χρήματα και πανάκριβα δώρα από άνδρες που δεν ζητούν τίποτα για αντάλλαγμα, εκτός από την ευκαιρία να υποταχθούν σε μια ισχυρή «αφέντρα» του πορτοφολιού τους. Πρόκειται για ένα είδος οικονομικού μαζοχισμού, το οποίο ικανοποιείται συνήθως online, χωρίς καν να χρειάζεται να συναντηθεί ο υποτακτικός με την dominatrix.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σχέσεων findom, από συναλλαγές που περιορίζονται σε μια εφάπαξ πληρωμή μέχρι τακτικά τραπεζικά εμβάσματα από άνδρες στα αντικείμενα του πόθου τους. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, οι «υποτακτικοί» παραδίδουν όλα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και των πιστωτικών καρτών τους σε τελείως άγνωστες γυναίκες, ώστε να βιώσουν την εμπειρία της απόλυτης παράδοσης.

Σίγουρα σε αυτό το σημείο θα αναρωτιέστε: Τι ακριβώς κερδίζουν οι άνδρες σε ένα τέτοιο είδος σχέσης;

Το καίριο αυτό ερώτημα έθεσε η εφημερίδα Independent σε ένα «cash pig» (όπως ονομάζονται οι άνδρες που εμπλέκονται σε αυτού του είδους της σχέσεις). Ιδού η απάντησή του:

«Ο ερεθισμός προκύπτει από την σκέψη ότι μια ισχυρή γυναίκα (domme) αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο και παραβιάζει έναν ιδιωτικό τομέα της ζωής σου, δηλ. τα οικονομικά σου. Οι άνθρωποι μετρούν την προσωπική τους αξία με βάση το πόσα χρήματα κερδίζουν. Η παράδοση του ελέγχου των οικονομικών σου είναι μια μορφή μαζοχισμού, που αξιοποιεί τις ιδέες που έχουμε σαν κοινωνία για το χρήμα και τη δύναμη, μετατρέποντάς τις σε κάτι kinky».

Σύμφωνα με τον Στιβ (το ψευδώνυμο με το οποίο επέλεξε να μιλήσει), οι περισσότεροι υποτακτικοί εμπλέκονται στο findom λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στη ρίζα του φετίχ τους βρίσκεται η «ανικανότητά τους να χειριστούν την απόρριψη, την μοναξιά και την αίσθηση ότι είναι ανεπιθύμητοι και αταίριαστοι στη σημερινή κοινωνία των καταιγιστικών ρυθμών». Όπως αναφέρει ο ίδιος, και μόνο η συζήτηση ενός υποτακτικού με την οικονομική του αφέντρα για την μεταφορά χρημάτων στον λογαριασμό της είναι αρκετή για να του προκαλέσει ερεθισμό.

Ωστόσο, όταν ολοκληρώνεται η συναλλαγή προσγειώνεσαι απότομα στην πραγματικότητα με ένα άδειο πορτοφόλι και αισθήματα ντροπής για τον εαυτό σου.

«Το Findom δεν είναι παρά μια μορφή φυγής για τους ανθρώπους που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινότητά τους σε αυτήν την άκρως εγωκεντρική και εμμονική με το χρήμα κοινωνία», καταλήγει ο Στιβ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις