ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κόκκαλης: Θέλουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς

Με αιχμηρές αναφορές για τη στάση των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη χώρα μας συνοδεύτηκε η δήλωση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821 στη Λάρισα.

Ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για εμμονικές συμπεριφορές που δημιουργούν στρεβλώσεις στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, συμπληρώνοντας πως “αγνοούν τη βούληση των πολλών γιατί στο τέλος θα επικρατήσει το δίκαιο.

Αναλυτικά η δήλωση του Λαρισαίου υφυπουργού: “Γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα την επανάσταση του 1821, με την πατρίδα μας να εξακολουθεί να δίνει μία ιδιότυπη διαρκή μάχη, μαζί με τις κοινωνίες και άλλων εθνών της Ευρώπης: τη μάχη για ένα κοινωνικό μοντέλο με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι την ευημερία των αριθμών.

Η ελληνική κρίση αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα μικρό κομμάτι ενός γιγαντιαίου παζλ, που στο σύνολό του αντικατοπτρίζει τη στρεβλή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ένα οικοδόμημα το οποίο 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης, κλυδωνίζεται συθέμελα από εμμονικές συμπεριφορές εκείνων που κινούν τα νήματα και που αγνοούν θεμελιώδεις αξίες και ιδανικά, πάνω στα οποία κτίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς επιθυμούμε την Ευρώπη των λαών, των εθνών, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της ειρήνης και των ίσων ευκαιριών, με σεβασμό πάντα στην εθνική και τη λαϊκή κυριαρχία.

Όσοι αγνοούν την βούληση των πολλών, ματαιοπονούν, γιατί στο τέλος θα επικρατήσει το δίκαιο. Το μήνυμα αυτό εξάλλου είχαν στείλει τέτοια μέρα πριν από 196 χρόνια οι πρόγονοί μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.”

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως “η σημερινή επέτειος της εθνικής μας παλιγγενεσίας είναι ίσως το πιο σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του έθνους. Οι αγώνες των προγόνων μας για λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία, έχουν αφήσει ανεξίτηλα γράμματα στην παγκόσμια ιστορία και ταυτόχρονα διδάσκουν αγώνα, ενότητα και στο σήμερα για να μπορέσουμε να σώσουμε το καράβι που λέγεται Ελλάδα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας έκανε ξεχωριστή μνεία “για όλους τους ανθρώπους που δημιούργησαν τη χώρα, μετά τις καταστροφές και τους πολέμους, βρήκαν τη δύναμη να ξεκινήσουν από το μηδέν, με καμένα σπίτια και με ορφανά παιδιά. Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς από εδώ και πέρα, να βρούμε τη δύναμη και να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας τόνισε πως «η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου δεν αποτελεί απλά ένα ορόσημο για την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή ιστορία. Δεν αποτελεί απλά και μόνο έναν σταθμό στην μακραίωνη πορεία του ανθρώπου για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Αποτελεί έναν οδοδείκτη για το μέλλον.

Ζούμε σε μια εποχή, που όλα αμφισβητούνται και οι δυνάμεις της μισαλλοδοξίας και του σκοταδισμού απειλούν την ενότητα ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου, σε μια εποχή που αλλόφρονες θρησκευτικοί φονταμενταλιστές σπέρνουν τον τρόμο και λερώνουν με αίμα τα μονοπάτια των ευρωπαϊκών χωρών.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αναδεικνύει τα ιδανικά που διαχρονικά χαρακτηρίζουν το έθνος μας, κρατώντας  ζωντανές πατρίδα και ορθοδοξία, ιδανικά απελευθέρωσης από όλα αυτά που συνεχίζουν να απειλούν την εθνική μας ταυτότητα.

Τιμούμε όλους αυτούς που στην μακραίωνη ιστορία του τόπου μας αγωνίστηκαν μέχρις εσχάτων με πίστη στο ιδανικό της ελευθερίας. Αναλογιζόμενοι τη θυσία τους, παραδειγματιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.»

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις