ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κούγιας: «Ο προπονητής θα είναι ξένος- Μην εκπλαγείτε αν ξαναδείτε σύντομα τον κ. Τσιώλη»

Σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας αποχαιρέτησε τον πρώην πια προπονητή της ΑΕΛ Σάκη Τσιώλη στην κοινή συνέντευξη τύπου των δυο ανδρών.

Ο ισχυρός άνδρας των “βυσσινί” έκανε μια αναφορά σε όλα όσα συνέβησαν με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό τόσο στην περσινή σεζόν στην Football League, όσο και φέτος με τον κ. Κούγια να λέει στο τέλος ότι να μην εκπλαγεί κάποιος αν δει σύντομα τον Σάκη Τσιώλη πάλι στην “βυσσινί” οικογένεια.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια:

«Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο κοινωνικό γεγονός η εικόνα σε μια ομάδα και ειδικά όταν μιλάμε για μια ομάδα όπως η ΑΕΛ που δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα, αλλά μια μεγάλη ομάδα, ο τρόπος δηλαδή που διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις και δεν μπορείς να προβλέψεις τότε αυτό είτε θα σε εκτοξεύσει είτε θα σε καταστρέψει.

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα και το μέλλον της ΑΕΛ το οποίο είμαι υποχρεωμένος να εγγυηθώ και θέλω να προστατέψω, σίγουρα κανένας δεν είναι τέλειος, αλλά όταν έχεις καλές προθέσεις σίγουρα είναι καλό και το αποτέλεσμα. Πριν 20 μήνες εξαιτίας του πάθους μου για το ποδόσφαιρο αγόρασα τις μετοχής της ΠΑΕ ΑΕΛ κάτι που είχε μεγάλο κόστος για μένα και έτσι ήρθα στην Λάρισα και ξεκίνησε μια νέα πορεία για μένα με αυτή την ομάδα.

Βρήκαμε μόλις είναι δελτίο και αυτό που θέλω να πω είναι ότι τις ομάδες τις δημιουργούν πρώτα οι μεγάλοι προπονητές. Για τους γνώστες του ποδοσφαίρου ο προπονητής είναι το α και το ω σε μια ομάδα. Με αυτή τη φιλοσοφία μου λοιπόν και σε λίγο χρονικό διάστημα η επιλογή μου ήταν να πάρω ξένο προπονητή και κατέληξα στον κ. Ντόστανιτς που βγήκε μια εξαιρετική επιλογή. Κάναμε καλή διαχείρηση, αλλά όταν έρθει μια κρίσιμη στιγμή για μια ομάδα που θέλαμε να ανέβει στην κατηγορία και είχε χάσει την πρωτοπόρια κάτι που έγινε μετά το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο που βρεθήκαμε στην 3η θέση και εκτός ανόδου, όταν απέναντι μας είχαμε ομάδες του συστήματος με έξι και επτά πέναλτι και με λιγότερες κάρτες από μας, βρεθήκαμε λοιπόν στην 3η θέση και εκεί ένιωσα ανασφάλεια.

Τότε αποφάσισα να λύσω μόνος μου το πρόβλημα και να αντικαταστήσω τον κ. Ντόστανιτς που είναι ένας καλός προπονητής, αλλά εκείνη την περιόδο η ομάδα χρειαζόταν ένα ειδικό προπονητή. Με τον κ. Τσιώλη γνωριζόμαστε από παλιά παρακολουθούσα την πορεία του, έχουμε ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το ποδόσφαιρο και μάλιστα ήταν η πρώτη μου επιλογή και για το καλοκαίρι, αλλά είχε ξεκινήσει προετοιμασία με την Κέρκυρα και έτσι ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η άρνηση του τότε.

Μιλήσαμε τηλεφωνικά και του είπα να συναντηθούμε, πράγματι έγινε η συνάντηση στην Βουλιαγμένη και μου είπε επι λέξει είμαι ήδη προπονητής της ΑΕΛ αυτό ήταν για μένα ότι το καλύτερο, είπα η ΑΕΛ είναι στην Super League ανεξάρτητα του τι λένε διάφοροι για το πως ήρθε αυτή η άνοδος. Μια άνοδος που δεν θα ερχόταν αν δεν υπήρχε ο κ. Τσιώλης, όλη αυτή η διαχείρηση του από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με τον Απόλλωνα γιατί μην ξεχνάμε τις κακές μας εμφανίσεις με Λαμία, Παναιγιάλειο και ένα κόσμο αναστατωμένο και απογοητευμένο για την ομάδα. Το καλύτερο που είδα είναι παίκτες αγκαλιασμένους στα αποδυτήρια και αυτό ήταν από την ξεχωριστή αύρα που έφερε ο κ. Τσιώλης στην ομάδα.

Είδαμε μια ομάδα να νικάει σε όλα τα ματς που έπρεπε, ματς που δίνουν την άνοδο, το μόνο που χάσαμε ήταν στα Τρίκαλα εκεί που ο Μπόγιοβιτς έχανε τα άχαστα. Όλες αυτές οι νίκες μας έφεραν όχι μόνο την άνοδο, αλλά και το πρωτάθλημα που είναι το πιο καθαρό που έχει πάρει ποτέ ομάδα της Football League. Όλα αυτά ήταν ιδανικά και μετά την φιέστα με 15.000 κόσμο και εγώ και ο κ. Τσιώλης δεν διαχειριστήκαμε σωστά μια στιγμή και ήρθε το διαζύγιο και επείδη στην ομάδα υπάρχει τεράστια ευτυχία το γεγονός αυτός την κλόνισε και έφερε την απογοήτευση.

Κάναμε αστραπιεές κινήσεις και με δική μου προσωπική εισήγηση φέραμε έναν προπονητή να μπορεί να διαχειριστεί την παρουσία μας στην Super League. Κάναμε νίκες που κανείς δεν περίμενε, αλλά κάναμε και ήττες που μας στεναχώρησαν, ήττες με κακές εμφανίσεις. Ευτυχώς όμως μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ είπε παραιτούμαι. Όλο αυτό έφερε την ατμόσφαιρα όπως ήταν πέρσι μετά τον Παναιγιάλειο δηλαδή ανασφάλεια και υποτίμηση του υλικού της ομάδας.

Μιλήσαμε με τον κ. Τσιώλη και έγινε ακριβώς η ίδια κουβέντα και επανήλθε στην ομάδα. Παρότι δεν ήταν δικό του το υλικό και δεν είχε κάνει προετοιμασία η ομάδα σταμάτησε να έχει εντάσεις στα αποδυτήρια, άρχισε να έχει πλάνο ομάδας Super League όχι όπως ήταν στην Κέρκυρα, στα Γιάννενα και στον Λεβαδειακό. Εμάς η αγωνία μας ήταν να μην φτάσουμε στα τελευταία παιχνίδια και να είμαστε κοντά στις ομάδες του συστήματος και τα αλλοπρόσαλα αποτελέσματα που φέρνουν στις τελευταίες αγωνιστικές βρίσκοντας πάντα τον τρόπο να παραμένουν στην κατηγορία εις βάρος ομάδων που δεν είναι στο σύστημα.

Θυμηθείτε τι έγινε με τον Απόλλωνα και τι συνομοσίες γίναν για να υποβιβαστεί η πιο καθαρή ομάδα τότε, πως έπεσε ο Εργοτέλης και πως παρέμεναν στην κατηγορία ομάδες όπως ο Λεβαδειακός και η Κέρκυρα και μάλιστα με νίκες στην έδρα του Ολυμπιακού, αλλά και κόντρα σε άλλες μεγάλες ομάδες και την πλήρωναν ομάδες που ήταν εκτός συστήματος. Αυτό που θέλαμε είναι να μην φτάσουμε στο σημείο να είμαστε κοντά στις ομάδες αυτές.

Είχαμε πολλές ατυχίες γιατί ατυχίες ήταν οι ισοπαλίες με Βέροια, Ηρακλή, ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ατυχία και βρωμιά ήταν αυτή απέναντι στον Πλατανιά. Κάπου εκεί η προσωπικότητα του κ. Τσιώλη βοήθησε για να βγει η ομάδα από την δύσκολη θέση. Κάποιοι λένε ότι ο κ. Τσιώλης φεύγει επειδή δεν είναι πληρωμένος. Αυτό δεν ισχύει γιατί πολύ απλά κανένας προπονητής και κανένας παίκτης δεν έχει φύγει απλήρωτος από ομάδα δικιά μου και επίσης ποτέ ομάδα δικιά μου δεν υποβιβάστηκε.

Με τον κ. Τσιώλη μιλούσαμε καθημερινά για το ποιοι παίκτες κάνουν ποιοι πέρασαν τις εξετάσεις, μιλήσαμε και δυο φορές για την παραμονή του η μια περίπου πριν ένα μήνα και η άλλη την Δευτέρα αλλά δεν θα αποκαλύψω τι ειπώθηκε. Αυτό που έχω να πω είναι ότι πρόκειται για ένα υπέροχο άνθρωπο και επειδή είμαι και εγώ διαφορετικός σαν άνθρωπος θέλω να πω ότι σήμερα δεν είμαστε εδώ για μνημόσυνα, αλλά για να εκφράσουμε τόσο ως ΠΑΕ όσο και εγώ προσωπικά την απόλυτη ευγνωμοσύνη στον κ. Τσιώλη γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ανεβαίναμε και δεν θα σώζαμε φέτος την κατηγορία».

Στην συνέχεια και αφού ολοκλήρωσε ο κ. Τσιώλης τον λόγο πήρε πάλι ο Αλέξης Κούγιας που ανέφερε:

«Κάποιοι νομίζουν ότι τελειώσαμε και εξασφαλίσαμε την παραμονή. Επειδή είμαι πολύπειρος σε αυτά και ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο το κομμάτι μέχρι το τέλος και μην εκπλαγείτε αν δείτε περίεργα αποτελέσματα τις επόμενες δυο αγωνιστικές. Εμείς πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι και τουλάχιστον στα δυο ματς στο γήπεδο μας όλες οι ομάδες να περάσουν ένα θρίλερ.

Από τις ομάδες που παίζουμε μέχρι το τέλος, όλες πλην Αστέρα Τρίπολης δεν θέλουν την ΑΕΛ στην κατηγορία. Γιατί είναι ομάδες που διεκδικούν την πεντάδα και γνωρίζουν το μέταλλο που έχει η ΑΕΛ και τι θα συμβεί όταν περάσει αυτή η μεταβατική περίοδος. Του χρόνου με μεγάλο προπονητή και με σύνεση θα δούνε όλοι την πραγματική ΑΕΛ. Ο προπονητής θα είναι ξένος γιατί όταν μιλάμε για Έλληνες αυτόματα οι επιλογές είναι ελάχιστες και κάποιοι να μην δημιουργούν σενάρια. Πχ ήπια ένα καφέ με τον Κούτση και αυτόματα είπαν ο νέος προπονητής της ΑΕΛ. Δεν γίνεται όταν δεν έχεις εμπειρία από Super League να είσαι στον πάγκο της ΑΕΛ.

Θα προσπαθήσουμε να έρθει όσο γίνεται πιο γρήγορα να μιλήσει με τον Τσιώλη να δει το υλικό, να κάνει την έκθεση του, όπως θα την κάνει και ο κ. Τσιώλης και να κάνουμε την ομάδα ακόμα πιο δυνατή. Η ΑΕΛ χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα και επιλογή σημαντικών προσωπικοτήτων για να την πλαισιώσουν και μην εκπλαγείτε αν δείτε σύντομα πάλι εδώ τον κ. Τσιώλη».

athleticlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις