ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ γιορτάζουν και παίζουν…. με τον «Σπιθοβολάκη»

Ένα μοναδικό απόγευμα αφιερωμένο στη μουσική και στο «πολύ ξεχωριστό Χρωμόσωμα 21» απόλαυσαν την  Τρίτη 21 Μαρτίου μικροί και μεγάλοι από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας γιατο Σύνδρομο Downκαι της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου,το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης «Ονειροδρόμιο» και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νέας Σμύρνης «Αστερόκοσμος» επισκέφθηκαν το Δημοτικό ΚουκλοθίασοΤιριτόμπακαι το Μύλο του Παπά, όπου παρακολούθησαν την παράσταση «Ο Σπιθοβολάκης».

Στη συνέχεια κατασκεύασαν τις δικές τους κούκλες,σχημάτισαν μικρές ομάδες με την καθοδήγηση παιδαγωγών και μέσα από διαδραστικό παιχνίδι με τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης που συμμετείχαν στη δράση έμαθαν τα πάντα για το πολύ ξεχωριστό χρωμόσωμα 21. Η κουκλογιορτή έκλεισε μετά… μουσικής, από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων ενώ ταυτόχρονα γιγαντόκουκλες έπαιζαν με τα παιδιά.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου& Λευκίππου – Ροδοπούλειο, τηλ: 2410663085, ώρες: 09:00π.μ.– 03:00μ.μ, e-mail: dikel09@yahoo.gr

Δομές ΚΔΑΠΜΕΑ:

  • 1ο Ειδικό Σχολείο Νεάπολης, ΜητρακούληΑχιλλεία τηλ:6988583072
  • 33ο Δημ. Σχολείο Νέα Σμύρνη, ΒαγιάνναΡάγκου τηλ:6985662205
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις