ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Διοικητής ΕΦΚΑ από τη Λάρισα: “Στο “GAEA” ο ΕΦΚΑ- Σε τρεις μήνες οι συντάξεις στο τέλος του 2017″

Την Λάρισα επισκέπτεται σήμερα ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης οποίος και μιλά σε ημερίδα στο επιμελητήριο Λάρισας με θέμα το νέο φορέα ασφάλισης.

Ο κ. Μπακαλέξης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως ο ΕΦΚΑ θα στεγασει τις νέες υπηρεσίες του στο Παλαιό εμπορικό κέντρο “Γαία” στη Νεάπολη. Εκεί σίγουρα στεγαστούν ο ΟΓΑ, το ΙΚΑ και το ΤΣΑΥ. Η μετεγκατάσταση ήταν πρπγραμματισμένη για το ερχόμενο Μάιο αλλά ο διοικητής διαβεβαίωσε πως έτσι κι αλλιώς θα γίνει το δυνατόν συντομότερο.

Μιλώντας για τις συντάξεις υποστήριξε πως μέλημα του νέου ενιαίου φορέα είναι να δοθούν νέες συντάξεις μέσα σε ένα τρίμηνο. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να τρέξει η διαδικασία για την συνταξιοδότηση 100.000 χιλιάδων συνταξιούχων που εκκρεμεί έως και τις 31/12/2016. Αυτές οι συντάξεις αναμένεται να δοθούν έως και το το Οκτώβριο του 2017. Αφού ο οργανισμός πετύχει αυτό τον στόχο θα μπορέσει να λάβει επιχορήγηση 850 εκ. ευρώ ώστε από τα τέλη του 2017 να ξεκλειδώσει η διαδικασία συνταξιοδότησης εντός τριμήνου.

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ υπογράμμισε ότι η επιτυχία του ΕΦΚΑ είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων. “Στο μεγαλύτερο πλήθος οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ μικρότερες στο νέο φορέα ακόμη και για τους αγρότες που έγινε τόσο μεγάλο θέμα”, είπε ο κ. Μπακαλέξης.

Αναφέρθηκε και στα τραγελαφικά προβλήματα που εμφανίζουν οι νέες καρτέλες των ασφαλισμένων οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο νέο ενιαίο φορέα λέγοντας ότι “το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται καθώς οι ασφαλισμένοι στο εργασιακό τους βίο ήταν ασφαλισμένοι σε πάνω από ένα ταμείο με αποτέλεσμα να αργεί η καταχώρηση των στοιχείων”

Τέλος τόνισε ότι είναι καλοδεχούμενη η κριτική που δέχθηκε ο νέος φορέας. Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ συναντήθηκε και με το πρόεδρος του Επιμελητήριου Δημήτρη Αδάμ ο οποίος τόνισε ότι οι επιχειρηματίες στηρίζουν την προσπάθεια του νέου ενιαίου φορέα και θέλουν να πετύχει.

 

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις