ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Χαίρε Καίσαρ!» στο Χατζηγιάννειο

Την καινούρια ταινία «Χαίρε Καίσαρ!» των, βραβευμένων τέσσερις φορές με Όσκαρ, αδερφών Κοέν, προβάλλει την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο.

Μια καυστική κωμωδία, μια σάτιρα των χολιγουντιανών ηθών της δεκαετίας του ’50.

Στην ταινία, παρακολουθούμε μια ημέρα στη ζωή και το έργο του Έντι Μάνιξ, που μεσουρανούσε την εποχή εκείνη στο Χόλιγουντ ως «fixer», δηλαδή ως ο άνθρωπος που «καθάριζε» τα σκάνδαλα των σταρς, φροντίζοντας να μένουν τα άπλυτά τους μακριά από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η απαγωγή του διάσημου πρωταγωνιστή της ρωμαϊκής περιπέτειας εποχής «Hail Caesar!» από τα γυρίσματά της, θα αναγκάσει τον Έντι να ζοριστεί για να βρει την άκρη του νήματος της υπόθεσης, την ίδια στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσει και για το δικό του επαγγελματικό μέλλον.

Η ταινία «Χαίρε Καίσαρ!» είναι μια ταινία για τις ψευδαισθήσεις του κινηματογράφου.
Κάποια στιγμή ο Μπρόλιν χαστουκίζει επανειλημμένα τον Κλούνεϊ και του λέει: «Η ταινία που παίζεις έχει αξία. Εσύ έχεις αξία επειδή παίζεις στην ταινία. Κατάλαβες; Πήγαινε παίξε το ρόλο σου και σκίσε!». Πρόκειται για την επιτομή της ψευδεπίγραφης φιλοσοφίας των ταινιών Χόλυγουντ.

Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ 2016 | Έγχρωμη| Διάρκεια: 106′
Σκηνοθεσία: Ίθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν
Πρωταγωνιστούν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζος Μπρόλιν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Ρέιφ Φάινς, Τίλντα Σουίντον

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις