ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1ο βραβείο κέρδισε η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Νίκαιας

Η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ αποτελούμενη από 40 παιδιά και υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας της Μουσικής Σχολής κ. Εύης Τσιούκα έλαβε μέρος στο 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ν. Βότση».
Οι μελωδικές φωνές των παιδιών, ο συνδυασμός της κίνησης και η καθαρότητα της άρθρωσης οδήγησαν σε ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζοντας το κοινό και την κριτική επιτροπή. Κατά κοινή ομολογία η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Νίκαιας έδωσε ξεχωριστό παλμό στο φεστιβάλ κερδίζοντας το 1ο βραβείο ερμηνευτικής απόδοσης. Στην Κριτική Επιτροπή του φεστιβάλ συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της μουσικής όπως οι κ. κ. Β. Βασιλείου και Γ. Κουκάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της Παιδικής Χορωδίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μουσικό πρόγραμμα κι άλλων χορωδιών αλλά και να συμπράξουν μουσικά με τις υπόλοιπες χορωδίες αποκομίζοντας μια μοναδική για τους ίδιους εμπειρία. Τη χορωδία συνόδευσαν μουσικά οι καθηγήτριες της Μουσικής Σχολής Νίκαιας: Νάντια Μιχαλούλη (πιάνο), Ειρήνη Τσερώνη (φλάουτο) και Τσιαρδάκα Στέλλα (βιολί).
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βοήθεια για τη μετακίνηση της χορωδίας και την επίτευξη του στόχου της απο τον κ Αχιλλέα Χατζούλη, πρόεδρο της ΚΔΕΚ καθώς επίσης και η υποστήριξη και συνοδεία του υπεύθυνου λειτουργίας της Μουσικής Σχολής Νίκαιας και μέλους του Δ.Σ. ΚΔΕΚ κ. Αχιλλέα Παπαδημητρίου, της γραμματέας της σχολής κ. Μαρίας Τσιμπίδα αλλά και πολλών γονέων των παιδιών και φίλων της Παιδικής Χορωδίας που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Τη συμμετοχή της χορωδίας στο φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κιλελέρ κ. Κώστας Φιλιππούλης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις