ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη τελική ευθεία τα Φεστιβάλ ΑΕΙ –ΤΕΙ της ΚΝΕ στη Θεσσαλία

Συνεχίζεται η δραστηριότητα των οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ της ΚΝΕ στις πόλεις της Θεσσαλίας με το σύνθημα «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… Αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς!».
Ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι αθλητικές δραστηριότητες της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Λάρισας με τον τελικό ποδοσφαίρου 5×5 όπου η ομάδα των εστιακών ήταν η νικήτρια. Πραγματοποιήθηκε ομιλία για τον αθλητισμό που αποτελεί δικαίωμα της νεολαίας από τον Γιάννη Παπακώστα, μέλος του Γ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
Όλες αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη περιοδείες, παρεμβάσεις, εξορμήσεις των οργανώσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Λάρισας. Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σε Λάρισα και Βόλο την Τετάρτη 22 Μαρτίου, μετά τις 20:00.
Στη Λάρισα στο κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ:
Βράβευση των ομάδων που πήρανε μέρος στο τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 της ΚΝΕ
Παρουσίαση συλλογικής εργασίας με θέμα «Φοιτητικές εστίες, Σοσιαλισμός vs Καπιταλισμός» από ομάδα σπουδαστών με ντοκουμέντα, στοιχεία από την ΕΣΣΔ, φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες.
Συναυλία με τους ΕΝΑΛΛΑΞ
Πολιτική Ομιλία από τον Θανάση Μπιζαϊντέ, γραμματέα της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ
Συναυλία με τον Ιορδάνη Σιδηρόπουλο
Party με τον DJ G-HOD
Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», θα υπάρχουν θεαματικά ταμπλό και συλλογική εργασία σπουδαστών της ΣΤΕΓ με θέμα «Αγροτική Παραγωγή, Σοσιαλισμός vs Καπιταλισμός»
Στο Βόλο στη Χωροταξία:
Προβολή ντοκιμαντέρ «100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη»
Θα ακολουθήσει συζήτηση με την Κωνσταντίνα Ρηγάκη μέλος της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ
Συναυλία με φοιτητικό συγκρότημα των Μηχανολόγων
Λαϊκό – Ρεμπέτικο Γλέντι
Party
Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», θα υπάρχουν θεαματικά ταμπλό.
Στο κάλεσμά της η ΚΝΕ σημειώνει:
«Έλα κι εσύ στη συνάντηση των φοιτητών και σπουδαστών που σκεφτόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε, δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, αλλά οργανώνουμε τον αγώνα για το μέλλον που έχουμε ανάγκη, για το μέλλον που μας αξίζει!
Έχουμε κοινές ανησυχίες, προβλήματα και όνειρα…
Να σπουδάσουμε χωρίς εμπόδια,
Nα μάθουμε την επιστήμη μας ολοκληρωμένα,
Nα δουλέψουμε με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάσαμε,
Nα συμβάλουμε με την επιστήμη μας στην ανάπτυξη της κοινωνίας.
Δεν είναι μονόδρομος η ανεργία, η κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη δουλειά, τα εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές μας.
Δεν κερδίζουμε τίποτα με τη λογική “να το ψάξουμε μόνοι μας”. Είμαστε χιλιάδες που έχουμε τα ίδια προβλήματα, γιατί αυτά έχουν κοινή αιτία. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών επιβάλλουν το τσάκισμα των αναγκών μας στη μόρφωση και τη δουλειά, σε όλο το φάσμα της ζωής μας (π.χ. ψυχαγωγία, αθλητισμός κ.λπ.).
Δεν είναι λύση η “ανταγωνιστικότητα” και η “επιχειρηματικότητα” που μας μαθαίνουν ως αξίες για τις οποίες πρέπει δήθεν να παλέψουμε. Η ίδια η πραγματικότητα λέει πως ανταγωνιστικός είναι ο εργαζόμενος που κοστίζει λιγότερο και δεν έχει δικαιώματα… Όσοι δείχνουν τις περιβόητες start up ως λύση, κρύβουν ότι μόνο 1 στις 20 επιβιώνει!
Σήμερα υπάρχουν δυνατότητες να ζήσουμε καλύτερα…
Το 2017, εκατό ολόκληρα χρόνια μετά την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία, που εγκαινίασε μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα, με πρωτόγνωρες κατακτήσεις για τους λαούς σε όλο τον κόσμο, μπαίνουν ολοένα και περισσότερα εμπόδια στη ζωή και το μέλλον μας.
Τι μπαίνει εμπόδιο όμως;
Έχει αυξηθεί η παραγωγικότητα της εργασίας, αναπτύσσονται νέοι τομείς και κλάδοι στην οικονομία, αναπτύσσεται η καινοτομία, η τεχνολογία. Αντί όμως να δουλεύουμε όλοι σταθερά και με καλύτερους όρους, επικρατούν η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η δουλειά με το μπλοκάκι.
Ενώ υπάρχει ορυκτός και γεωλογικός πλούτος στη χώρα που μπορεί να εξασφαλίσει τις ενεργειακές ανάγκες του λαού, με φθηνό ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τα τιμολόγια της ΔΕΗ συνέχεια ακριβαίνουν, στο χιονιά ολόκληρες περιοχές δεν είχαν ρεύμα λόγω έλλειψης ενεργειακού αποθέματος, οι φόροι στο πετρέλαιο ανεβαίνουν κάθε χρόνο, οι νέοι εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν με το μπλοκάκι, ανασφάλιστοι. Την ίδια ώρα οι καπιταλιστές έχουν τζάμπα ρεύμα, ενισχύονται οι εξαγωγές ενέργειας, η χώρα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή.
Εμπόδιο σήμερα για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειές μας είναι το κυνήγι του κέρδους, ο ανταγωνισμός.
Οι λαοί όλου του κόσμου ζούμε στο σύστημα της φτώχειας, της ανεργίας, της προσφυγιάς, της εκμετάλλευσης, που γεννά το φασισμό και το ρατσισμό. Αυτό το σύστημα είναι ο καπιταλισμός.
Μπορεί να είμαστε νέοι, αλλά έχουμε πλέον πείρα…
Καμία κυβέρνηση σε αυτό το σύστημα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά μας. Όχι γιατί είναι “ξενόδουλη” και “ανίκανη”, αλλά γιατί εξασφαλίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηρίζει και στηρίζεται από το σύστημα, για να προωθήσει τα βάρβαρα μέτρα και παράλληλα να κοροϊδέψει το λαό ότι “με μια ψήφο και μια κυβέρνηση μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα”, οδηγώντας τον στην απογοήτευση και το συμβιβασμό.
…”Nα πάρουμε μέτρα κι εμείς!”
Κόντρα στα σχέδια που μας ετοιμάζουν, οργανώνουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης!
Πιο δυνατό ΚΚΕ και ΚΝΕ σημαίνει πάλη ενάντια στο σύ­στημα, πιο δυνατός, σταθερός αγώνας για να ζήσει ο λαός καλύτερα, να πάει μπρος η κοινωνία, για να κατακτήσουμε το μέλλον, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Οργανώνουμε κίνημα ζωντανό, μαχητικό, μαζικό, μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία. Κίνημα που θα διεκ­δικεί τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων που εκφράζουν το κράτος, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ.
Χτίζουμε τη δική μας συμμαχία! Οι φοιτητές των λαϊκών στρωμάτων έχουμε συμφέρον να ενώσουμε τον αγώνα μας με τον εργαζόμενο λαό, τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες, με τους γονείς μας που παλεύουν να μας σπουδάσουν. Άλλωστε, όσοι εργαζόμαστε ήδη, ξέρουμε την κατάσταση και οι υπόλοιποι προβληματιζόμαστε από σήμερα για το πώς θα ζήσουμε αύριο.
Υπάρχει λύση… Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος!
Ο αγώνας μας είναι αναγκαίος γιατί παλεύουμε για αυτό που είναι σύγχρονο και νέο!
Να έχουμε δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάσαμε.
Να μαθαίνουμε την επιστήμη μας ολοκληρωμένα, άρτια, με βάση την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας που υπάρχει.
Να συμβάλουμε με την επιστήμη και την έρευνά μας στην ανάπτυξη της κοινωνίας και του λαού μας.
Έλα στα φοιτητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ
Έλα να συζητήσουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου.
Τα φεστιβάλ μας τα χτίζουμε με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση.
Τα χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο.
Έλα μαζί μας γιατί έχουμε κοινό συμφέρον:
Να ανατρέψουμε το σύστημα που τσακίζει τη ζωή μας.
Να οικοδομήσουμε τη νέα κοινωνία, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, το σοσιαλισμό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις