ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γιαννακόπουλος για τις ιδιωτικές κλινικές: “Θέλει να καλύψει γκάφα του ο Νταβέλης με τα περί επίορκων”

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΘΕΒ Αχιλλέα Νταβέλη αναφορικά με την λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών στην πόλη και σε ολόκληρη την επικράτεια, ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει κόντρα με το ΙΣΛ για το ζήτημα της αυτοτέλειας αυτών κλινικών.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κων/νος Γιαννακόπουλος απάντησε στο Αχιλλέα Νταβέλη αναφορικά με το θέμα των “επίορκων ελεγκτών” για τους ελέγχους που έθεσε χθες σε συνέντευξη τύπου λέγοντας :”Ο κ. Νταβέλης είναι πρώτα υπόλογος απέναντι στους εργαζόμενους του. Στους εργαζόμενους τι θα πει αύριο όταν ο ίδιος από γκάφα έπεσε στο ίδιο λάκκο που έσκαψε για έναν άλλο επιχειρηματία. Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία κάπου πρέπει να ρίξει το βάρος. Δεν μας αγγίζει καθόλου ο όρος “επίορκος”, τονίζει.

 

“Από το 2000 πέντε κλινικές στη Λάρισα και μέχρι το 2016 λειτουργούσαν σε μη αυτοτελή και ανεξάρτητα κτήρια, με την σύμφωνη γνώμη των τεχνικών υπηρεσιών του υπ. Υγείας το οποίο και θεωρούσε τα σχέδια αυτών των κλινικών, ενώ έβλεπε στις κατόψεις του ισογείου και των ορόφων ότι υπάρχουν κατοικίες και καταστήματα. Από πέρσι όμως η διαμάχη των επιχειρηματιών έφερε στο προσκήνιο το θέμα του αυτοτελούς και ανεξάρτητου.  Επιτέθηκαν ο κ. Νταβέλης με το κ. Πίπη σε έναν άλλον επιχειρηματία με τον οποίο ήταν ανταγωνιστές για μια κλινική. Προσπαθώντας να την κάνουν να μην λειτουργήσει έφεραν στο φως το αυτοτελές και ανεξάρτητο με αποτέλεσμα η καινούργια ηγεσία τόσο του υπουργείου όσο των τεχνικών υπηρεσιών, να αποφασίσει να αλλάξει την ερμηνεία”, τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΛ.

Μετά την νέα αυτή ερμηνεία του υπουργείου ο κ Γιαννακόπουλος τονίζει ότι “Εμείς δεν αλλάξαμε- όπως λένε παρελκυστικά- την καλή λειτουργία των κλινικών. Η καλή λειτουργία όσον αφορά τα άλλα υπάρχει και είναι το ίδιο καλά. Εμείς απλώς συμμορφωθήκαμε με την νέα ερμηνεία του υπουργείου και στείλαμε τις εκθέσεις”, καταλήγει.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΙΣΛ κάνει λόγο για λασπολογία και μάλιστα επισημαίνει ότι ο Σύλλογος έχει απαντήσει με εξώδικο. Η λύση τονίζει αν δεν αλλάξει κάτι, είναι να διώξουν τα καταστήματα ή να μεταστεγαστούν σε άλλο χώρο για να υπάρχει το αυτοτελές και ανεξάρτητο αυτών των κλινικών, αλλιώς θα πρέπει να κλείσουν.

newsroom onlarissa.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις