ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη» στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφτηκε ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη», το Σάββατο 18 Μαρτίου στο πλαίσιο εκδρομής που πραγματοποίησαν στη Λάρισα.

Την ομάδα συνόδευαν η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρωξάνη Τσιμπιροπούλου, ο κ. Σταύρος Αρβανιτόπουλος και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της μόνιμης έκθεσης παίρνοντας πληροφορίες από την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, για τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, πριν και μετά την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Με έμφαση στον άνθρωπο, την κατοικία και την εργασία του, αναφέρθηκαν τα δομικά στοιχεία του παραδοσιακού – αγροτικού πολιτισμού στη Θεσσαλία, κατά το διάστημα αυτό, καθώς και η αστικοποίηση που επήλθε με την εισροή ευρωπαϊκών στοιχείων από το 1881 και μετά.

Ακολούθησε περιήγηση στην περιοδική έκθεση «Τέχνης Υφαντουργήματα», όπου αναλύθηκαν οι βασικές τεχνικές της θεσσαλικής υφαντικής, με αναφορά στις φυσικές χρωστικές καθώς και στα σχέδια και τη χρήση των θεσσαλικών υφαντών.

Στην επίσκεψη παρέστη επίσης και η πρόεδρος του Συλλόγου του Μουσείου κ. Εύη Παπαχατζοπούλου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις