ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προσφορά στις Φυλακές και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρισας από το Φεστιβάλ OPEN NIGHTS

Το φετινό Φεστιβάλ Οpen Νights – (Σ)Τροφή, με θέμα την τροφή, διοργανώθηκε για 2η χρονιά, από την ομάδα χορού OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημώντου Δήμου Λαρισαίων, τον Ιανουάριο του 2017 στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Για έναν ολόκληρο μήνα, συμμετείχε στο Φεστιβάλ ένας μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών και ομάδων από την πόλη μας, την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βασικός στόχος του Φεστιβάλ, είναι αφ’ ενός μεν να συνδέσει το έργο καλλιτεχνών με το κοινό της πόλης, αφ’ εταίρου δε, να δημιουργήσει σ’ έναν χώρο κεντρικό, όπως το ΟΥΗΛ, ένα σημείο πολιτισμού και συζήτησης, πάνω στο κάθε φορά διαφορετικό του θέμα.

Για τη δημιουργία εικαστικών έργων, προσφέρθηκαν από το κοινό, ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων για το έργο της εικαστικού Χριστίνας Τζιουβάρα, τηλεοράσεις για το έργο των Βαγγέλη Αντωνόπουλου και Ρούλας Καραφέρη και πολλά κιλά όσπρια για το έργο του Βαγγέλη Βλαχοδήμου.

Η έρευνα που έγινε μέσα από το έργο του Αντώνη Καρακωνσταντάκη, έδειξε ότι το κοινό της έκθεσης προτίμησε το “στοχασμό” από την “τηλεόραση”. 249 άτομα έναντι 153, πάτησαν το αντίστοιχο κουμπί.

Μετά το τέλος του Φεστιβάλ, τα βιβλία και οι τηλεοράσεις δόθηκαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας, ενώ τα όσπρια όπως και  διάφορα τρόφιμα που έφερε στο ΟΥΗΛ το κοινό του Φεστιβάλ, δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρισας.

Η ομάδα OFF ART και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, ευχαριστούν όλους όσοι υποστήριξαν το έργο τους, με την προσφορά και παρουσία τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις