ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πασχαλινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λαογραφικό Μουσείο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και  το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας οργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα εθιμικού κύκλου για το Πάσχα που αφορούν σχολικές ομάδες, οικογένειες, ενήλικες και παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα:

«Ήρθε ο Λάζαρος με Λαζαράκια» – Πασχαλινή Εβδομάδα για σχολεία.

Το Λ.Ι.Μ.Λ θα πραγματοποιήσει Πασχαλινά εκπαιδευτικά προγράμματα από 3 έως 7 Απριλίου για μαθητές Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι  μαθητές θα πλάσουν «Λαζαράκια» , μικρά ανθρωπάκια φτιαγμένα από νηστίσιμο ζυμάρι, αφού  προηγηθεί θεωρητικό μέρος όπου τα παιδιά θα μάθουν τη σημασία αυτού του εθίμου.

Καθημερινά θα συμμετέχουν δύο ομάδες των 50 μαθητών (κάθε φορά) σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:    Από  Δευτέρα 3/4 –   Παρασκευή 7/4  στις  9:00 και στις 11:00.

Οι δράσεις θα υλοποιούνται στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στη διεύθυνση Γ. Γουργιώτη (πάροδος οδού Φαρσάλων) με δωρεάν συμμετοχή.

Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο τηλέφωνο: 2410 239446.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Κουλούρες και ζυμώματα της Λαμπρής» – Εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, με τίτλο

Οι μικροί μας φίλοι  θα ζυμώσουν μαζί με τους γονείς τους, «Λαμπροκουλούρες» από αλεύρι , θα τις στολίσουν με κόκκινα πασχαλινά αυγά και θα πλάσουν Λαζαράκια και Πασχαλινά κουλούρια.

Όλα αυτά θα συμβούν την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11 π.μ. στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στη διεύθυνση Γ. Γουργιώτη (πάροδος οδού Φαρσάλων).

Κόστος συμμετοχής: ενήλικες 3 ευρώ – παιδιά δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής: καθημερινά 8:00-14:00 στο 2410 239446

«Οι λαμπάδες της Λαμπρής» – Πασχαλινό Εργαστήρι ελεύθερης συμμετοχής στο κέντρο της πόλης

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη, 10και 11 Απριλίου, από 9:00-13:00, στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα περιλαμβάνει  κατασκευή λαμπάδων.

Οι συμμετέχοντες, θα κάνουν λαμπάδες με φυσικά υλικά, αγαπημένα στα χρόνια της παράδοσης, που θα πάρουν ζωή μέσα από σύγχρονες ευφάνταστες συνθέσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, προετοιμάζει τους φίλους του για τη Λαμπρή μ’ ένα εργαστήριο εκτός των τειχών του Μουσείου, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη χωρίς προσυνεννόηση με το Μουσείο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις