ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κωτσός: ” Η απλή αναλογική θα απαξιώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση”

Στα πλαίσια της διευρυμένης κοινής Συνέλευσης μεταξύ των ΠΕΔ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και της ΚΕΔΕ με θέμα : «Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τ.Α. – Αλλαγή του Καλλικράτη «ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης Γεώργιος Δήμαρχος Αμαρουσίου και οι Πρόεδροι των ΠΕΔ κ.κ. Κωτσός Γεώργιος Δήμαρχος Μουζακίου, Υπερήφανος Λουκάς Δήμαρχος Ορχομενού παραχώρησαν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου στις 11.00 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος Δήμαρχος Μουζακίου, δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει έτσι ώστε το Κράτος να είναι μικρό πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα λειτουργεί σε ένα τοξικό περιβάλλον και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αυτονομηθεί από το μακρύ χέρι του Κράτους. Ο Καλλικράτης στη χώρα μας λειτουργεί μόνο δύο θητείες και ενώ έπρεπε να προηγηθεί μια εμπεριστατωμένη αποτύπωσή του δεν έγινε απολύτως τίποτα και αντί αυτού προχωράμε σε βεβιασμένες συζητήσεις μεταρρύθμισης χωρίς να είμαστε βέβαιοι για την εφαρμογή τους. Για παράδειγμα η απλή αναλογική που η Κεντρική Εξουσία θέλει να εφαρμόσει στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές θα απαξιώσει και θα αποδυναμώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ορθό είναι ότι ο πλησιέστερος θεσμός προς το πολίτη που είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως περιγράφεται από το Σύνταγμα, πρέπει να είναι ουσιαστικά αυτόνομη και αυθύπαρκτη έτσι ώστε να μπορέσει να επιτελέσει αξιοπρεπώς το θεσμικό καθήκον της.
Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ουραγός σε σχέση με άλλα αναπτυγμένα κράτη. Ζούμε στη χώρα του 30% ανεργίας , των 500.000 χιλιάδων νέων που είναι εκτός συνόρων και η Κεντρική εξουσία αναλώνεται σε ενέργειες που αντί να λύσουν δημιουργούν προβλήματα.
Ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα διεκδικήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας τη διαμόρφωση ενός Αυτοδιοικητικού Χάρτη που επιτέλους θα δίνει τη δυνατότητα οι τοπικές υποθέσεις καθώς και τα τοπικά προβλήματα να επιλύονται με αποφάσεις των τοπικών αιρετών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις