ΛΑΡΙΣΑ

Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος: ” Η καρδιά, ο έσω Ουρανός “

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του αγίου Νικολάου Λαρίσης την Γ’ Κυριακή των Νηστειών 19 Μαρτίου 2017, ο κατανυκτικός εσπερινός, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί πιστοί χριστιανοί, έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς, ενώ τους κατανυκτικούς ύμνους έψαλλε ο πολυπληθής χορός των Ιεροψαλτών με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού, Μουσικολογιώτατο κ. Αθανάσιο Παναγούλη. 
Την διακονία του λόγου ανέλαβε στην εσπερινή αυτή σύναξη ο προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου, του εν Ολύμπω, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: ” Η καρδιά, ο έσω Ουρανός “.

Ο πολιός Γέροντας και σοφός καθοδηγητής πολλών ανθρωπίνων ψυχών, π. Μάξιμος με την χαρισματική του ρητορεία ανέλυσε στους πιστούς το μυστήριο της ανθρώπινης καρδιάς και χαρακτηριστικά είπε πως αυτή λειτουργεί, βοά, θλίβεται, αγάλλεται, πιστεύει και λατρεύει τον Θεό. Είναι ολόκληρος ουρανός, ευρύχωρη και μακρόθυμη και όταν κυριευθεί από την αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη, όταν βιώσει την αγάπη τότε χωρά μέσα της όλο τον κόσμο, όταν δε καθαρισθεί η καρδιά από τα πάθη και τις αδυναμίες, τότε μπορεί να αντικρύσει τον ίδιο τον Θεό, κατέληξε ο ευλαβής Γέροντας, π. Μάξιμος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις