ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στη μάχη της λακκούβας ρίχνεται από αύριο ο δήμος- Στρώνει ολόκληρους δρόμους σε κέντρο και περιφέρεια

Το πέρασμα του φαινομένου της “Αριάδνης” από την Λάρισα, του χιονιά που προκάλεσε πολλά προβλήματα τον περασμένο Χειμώνα, φαίνεται ότι κατέστρεψε και μεγάλο μέρος από τους δρόμους της πόλης τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά.

Ο δήμος αρχικά προσπάθησε να καλύψει τις λακκούβες στους δρόμους που προκλήθηκαν κυρίως από την ρίψη αλατιού, όμως γρήγορα κατάλαβε πως χρειάζεται μια μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση στην πόλη. Άλλωστε τα παράπονα που έφταναν στο δήμο για την κατάσταση των δρόμων ήταν πολλά και έντονα.

Έτσι ξεκινά ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων μεγάλων τμημάτων στους δρόμους. Ήδη μια εργολαβία ξεκινά από αύριο Δευτέρα που αφορά το κέντρο της πόλης και την Γιάννουλη. Μιλάμε για τις περιοχές του Αγ Νικολάου και του Αγ. Κωνσταντίνου αλλά και άλλα σημεία του κέντρου. Η εργολαβία αυτή έχει ξεκινήσει στην ουσία αφού τα συνεργεία τις προηγούμενες ημέρες αποκατέστησαν προβλήματα σε κάποιους κόμβους αλλά το κυρίως κομμάτι που είναι οι ασφαλτοστρώσεις ξεκινά από αύριο. Αύριο Δευτέρα οι παρεμβάσεις ξεκινούν από την Γιάννουλη και στην συνέχεια έχει σειρά το κέντρο της πόλης.

Θα υπάρξει και μια δεύτερη εργολαβία η οποία και θα τρέξει το καλοκαίρι ή λίγο αργότερα. Αυτή την στιγμή γίνεται η καταγραφή των δρόμων που θα ενταχθούν σε αυτή την εργολαβία. Ο στόχος σύμφωνα με το αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Σούλτη είναι να ασφαλτοστρωθούν μεγάλες αρτηρίες οι οποίες δεν θα μπουν σε κάποιο πρόγραμμα όπως η μελέτη ήπιας κυκλοφορίας ή δεν θα περάσει από εκεί η ΔΕΥΑΛ.

Ήδη έχει μπει στο δεύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων η Καραθάνου, η Υψηλάντου και βέβαια θα ενταχθούν και άλλες οδοί που θα επιλεγούν βάση των προβλημάτων που παρουσιάζουν.

Π.Γ

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις