ΑΡΘΡΑ

Το θαύμα του Έθνους

Του Ηρακλή Γερογιώκα*

Η επερχόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως πρωταρχικό στόχο την εξυγίανση των οικονομικών της χώρας, κάτι που θα επέλθει μέσω του εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα, τη μείωση των φόρων και την προσέλκυση επενδύσεων για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και να χτυπηθεί η ανεργία. Η ψυχολογία θα αλλάξει άρδην όταν διαπιστωθεί ότι στο τιμόνι της χώρας υπάρχουν άνθρωποι λογικοί, σταθεροί στις απόψεις και στις πράξεις  τους και με όραμα. Βασική συνιστώσα θα πρέπει να είναι η αλλαγή νοοτροπίας του Έλληνα, το τέλος του ωχαδερφισμού και των συντεχνιακών παρασκηνίων. Με άλλα λόγια, ξεκινάμε μαζί ενωμένοι για το αύριο. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα και στην ΝΔ το έχουμε συνειδητοποιήσει στην μεγάλη μας πλειοψηφία.

Σήμερα, ζούμε μια γεωπολιτική ζούγκλα από αντισυμβατικούς ανθρώπους που θα φάνταζαν παρίες στα μάτια μας κάποια χρόνια πριν, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους τα ηνία μικρών ή μεγάλων χωρών και κινούνται με τακτικές που απέχουν κατά πολύ  από το πολιτικό και διπλωματικό σαβουάρ βίβρ.  Διαβάζουμε, για παράδειγμα, δηλώσεις και βλέπουμε κινήσεις από αξιωματούχους της Γείτονος που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχουν «απασφαλίσει», η ανάμειξη τους στις εκλογές της Βουλγαρίας (χώρα της ΕΕ) περίτρανο παράδειγμα.

Πέρα από την οικονομία, την κύρια πηγή ισχύος του κράτους κατά τον Θουκυδίδη, η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ασκείται από ανθρώπους με τεχνοκρατική αντίληψη και ουσιαστική φιλοπατρία.  Δεν χρειαζόμαστε φανφάρες και εθνικιστικές κορώνες για εσωτερική κατανάλωση. Δεν χρειαζόμαστε το Τάμα του Έθνους, αλλά το Θαύμα του Έθνους. Όταν γίνει το Θαύμα, να καθίσουμε να συζητήσουμε και για το Τάμα. Μέχρι τότε… «χαμηλά η μπάλα» και δουλειά .

*Ο κ. Ηρακλής Γερογιώκας είναι ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις