ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νίκη σωτηρίας για την ΑΕΛ – Με Φάρκας κέρδισε 1-0 τον Παναιτωλικό (video)

Το μεγαλύτερο και ίσως το κρισιμότερο βήμα της ΑΕΛ για τη παραμονή έγινε. Οι «βυσσινί» επικράτησαν με 1 – 0 τον Παναιτωλικό για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στο AEL FC Arena και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία!

Η «βασίλισσα του κάμπου» πήρε το «τρίποντο» χάρις στο γκολ του κορυφαίου Πάβολ Φάρκας. Αγκαλιές και φιλιά μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ Κούγια και Τσιώλη. Ένα κουβάρι οι παίκτες στο τέλος.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4 – 2 – 3 – 1 όπως πάντα ξεκίνησε την αναμέτρηση η ΑΕΛ του Σάκη Τσιώλη. Κάτω από τα γκολπόστ επανήλθε ο Ξενοδόχοβ, αριστερά στην άμυνα ο Κοντόρ, δεξιά ο Ναβάρα και δίδυμο στόπερ οι Γιοβάνοβιτς και Φάρκας. Κόφτης ο Φατιόν και δίπλα του σε πιο δημιουργικό ρόλο ο Ντέλετιτς. Αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Αβραάμ, δεξιά ο Βαρέλα και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τσάκο, ο Ναζλίδης.

Για τον Παναιτωλικό, ο Μάκης Χάβος επέλεξε σύστημα 4 – 1 – 4 – 1. Ο Κυριακίδης τερματοφύλακας, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Τσοκάνης, στο δεξί ο Μύγας και στο κέντρο της άμυνας οι Κούσας και Ροδρίγκες. Στη μεσαία γραμμή οι Ρότσα, Ρόζα, Πάουλο, Λόπες και Μπράβο και στην αιχμή της επίθεσης ο Παπαδόπουλος.

Κατοχή ο Παναιτωλικός, λάθη η ΑΕΛ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε και είχαμε πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια όμως και ενώ περνούσαν τα λεπτά, ο Παναιτωλικός ηρέμησε το παιχνίδι του και απέκτησε πιο ορθολογική ανάπτυξη. Αντίθετα δηλαδή από την ΑΕΛ που είχε πολλά λάθη στη κυκλοφορία της για ένα ακόμη ματς.

Οι «βυσσινί» έφτασαν όμως για πρώτη φορά με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Όταν στο 6′ ο Τσάκο τροφοδοτήθηκε μέσα στη περιοχή, γύρισε, έκανε το σουτ, αλλά ο Ροντρίγκεζ πρόλαβε και έβαλε την κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έφταναν με ευκολία κοντά στη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά κάπου εκεί σταμάταγε η ανάπτυξή τους και έβρισκαν κλειστούς τους χώρους.

Πρώτη σημαντική φάση και πρώτο γκολ

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έδειχναν να μη μπορούν να συνεργαστούν από τη μέση και μπροστά. Γι’ αυτό φαινόταν πως οι μόνες απειλές θα είναι ή από λάθη στην άμυνα του Παναιτωλικού, ή από στημένη φάση. Έτσι στο 35′ και χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια σημαντική ευκαιρία, ο Ντέλετιτς κέρδισε ένα φάουλ (από τα πολλά που κέρδισε ο Σέρβος στο πρώτο μέρος).

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος, ο Αβραάμ προσπάθησε να κάνει το γυριστό πλάγια και αριστερά στη περιοχή, αλλά του βγήκε πάσα στο όρια της περιοχής και ο Φάρκας με όμορφο συρτό διαγώνιο σουτ έκανε το 1 – 0! Γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον «βυσσινί» πάγκο και διατηρήθηκε μέχρι το πρώτο μέρος.

Ψηλά πίεση η ΑΕΛ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες από άποψη προσώπων. Καθώς είδαμε μία αγωνιστική αλλαγή από πλευράς γηπεδούχων. Και αυτό γιατί από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους οι «βυσσινί» πίεζαν ψηλά.

Μάλιστα αυτό είχε καλό αποτέλεσμα, διότι ο Παναιτωλικός δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Βέβαια από πλευράς ΑΕΛ δεν έλειψαν τα «πουλήματα» της μπάλας στο χώρο του κέντρου, αλλά οι κατοχές των φιλοξενούμενων σταμάταγαν πάνω στον εξαιρετικό και σκόρερ Πάβολ Φάρκας που δεν έχασε μονομαχία.

Δεκάλεπτο… «φωτιά»!

Από το 70ό λεπτό της αναμέτρησης ο αγώνας ξαφνικά… «άναψε». Καθώς στο συγκεκριμένο λεπτό, ο Ντέλετιτς πήρε τη μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής, έκανε πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι, μετά στο έδαφος και τελικά ο Κυριακίδης την απομάκρυνε με γροθιές.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός απάντησε στις ευκαιρίες. Εκτέλεση φάουλ, ο Ξενοδόχοβ βγήκε έδιωξε όχι όμως καλά, ο Παπαδόπουλος έκανε το γυριστό και ο Ξενοδόχοβ ενώ γυρνούσε στην εστία του, πήδηξε και απέκρουσε τη μπάλα!

Ακόμη μία σημαντική ευκαιρία είχε η ομάδα του Αγρινίου στο 80′. Ο Μύγας έβγαλε για τον Παπαδόπουλο, ο οποίος από δεξιά μέσα στη περιοχή, έβγαλε στο δεύτερο δοκάρι για τον ανενόχλητο Πάουλο, ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Τίποτα άλλο δεν εξελίχθηκε μέχρι το τέλος και η ΑΕΛ πήρε τη νίκη με το τελικό 1 – 0.

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ναβάρο (88′ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ (81′ Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Τσάκο (65′ Ρέντζας), Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κουσάς, Ροδρίγκες, Τσοκάνης, Ρότσα (58′ Γιαννιώτης), Ρόζα (68′ Μαρκόφσκι), Πάουλο, Λόπες (75′ Μουνιός), Μπράβο, Παπαδόπουλος.

Διαιτητική Τριπλέτα

Φουκάκης (Ηρακλείου), Χαρίσης (Γρεβενών), Νικολακάκης (Ηρακλείου).

video: novasports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις