ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κυπελλούχος της ΕΠΣ Λάρισας ο Αχιλλέας Φαρσάλων σε έναν τελικό… έπος!

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων είναι ο μεγάλος νικητής του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας, επικρατώντας με 3 – 2 στον τελικό του Δωτιέα Αγιάς!

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, αποβολές, δύο πέναλτι, ανατροπές, πολλές χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι και… παράταση η ομάδα των Φαρσάλων κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο. Ο παθιασμένος Δωτιέας Αγιάς προηγήθηκε με πέναλτι του Τσατσαλίδη στο 41′, ενώ ισοφάρισε ο Βούλγαρης στο 55′ (ο οποίος είχε χαμένο πέναλτι στο 33′).

Το 1 – 1 ήταν το σκορ της κανονικής διάρκειας και έτσι πήγαμε… παράταση. Στο 92′ ο Βούλγαρης έκανε το 2 – 1, ενώ στο 94′ ο Τσατσαλίδης το 2 – 2. Για να έρθει ο Λόλας στο 100′ να διαμορφώσει το τελικό 3 – 2. Με δέκα παίκτες από το 33′ ο Δωτιέας λόγω αποβολής του Τσακάλι με απευθείας κόκκινη.

Μοιρασμένο ματς, μοιρασμένες φάσεις

Ο τελικό ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα η κατοχή να αλλάζει συνεχώς πόδια. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς βέβαια ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Νίκος Γούτος για τον Δωτιέα έκανε το σουτ λίγα μέτρα έξω από τη περιοχή, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κουτσουκέρα.

Η απάντηση του Αχιλλέα Φαρσάλων ήρθε στο 25ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Περήφανος από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Παλάσκας νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Φαρμάκας με δυσκολία απέκρουσε σε κόρνερ.

Με δέκα ο Δωτιέας, «μοιραίος» ο Βούλγαρης

Η ροή του αγώνα άλλαξε για τα καλά στο 33′. Ο Κακαζούκης σέντραρε, ο Παλάσκας έκανε τη κεφαλιά και ο Τσακάλι απομάκρυνε τη μπάλα με το χέρι. Έτσι η διαιτητής κ. Τσιοφλίκη έδειξε την άσπρη βούλα, δείχνοντας παράλληλα τη κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Δωτιέα.

Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Βούλγαρης, αλλά ο Φαρμάκας έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ! Ο Αχιλλέας μάλιστα είχε νέα καλή στιγμή στο 36′, όταν από κόρνερ του Νεμπεγλέρα, ο Τλούπας έκανε τη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Ο… «συνήθης ύποπτος» Τσατσαλίδης! 

Στη συνέχεια η ομάδα των Φαρσάλων εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα, είχε πάρει μέτρα και πίεζε για να «ανοίξει» το σκορ. Όμως κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Δωτιέας Αγιάς κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της αντίπαλης άμυνας και να σκοράρει!

Συγκεκριμένα στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από μπαλιά στη πλάτη της άμυνας, ο Τσατσαλίδης βγήκε απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ, με τον Κουτσουκέρα να τον ανατρέπει. Έτσι η κ. Τσιοφλίκη υπέδειξε πέναλτι και έδωσε και κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα.

Ο Τσατσαλίδης ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε όπως ο αντίπαλος του προηγουμένως και έκανε το 0 – 1 για τον Δωτιέα!

Χαμένες ευκαιρίες και ημίχρονο

Μπορεί να είχαν μείνει μόλις τέσσερα λεπτά συν ένα οι καθυστερήσεις για την ανάπαυλα, όμως οι ποδοσφαιριστές του Τάκη Παραφέστα έφτασαν δύο φορές πολύ κοντά στην ισοφάριση. Πρώτα στο 43′ ο Παλάσκας με το κεφάλι πάσαρε στον Λόλα, ο οποίος έκανε το πλασέ, αλλά ο Φαρμάκας και πάλι μπλόκαρε.

Ενώ στη τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 44′ ο Κακαζούκης έκανε τη σέντρα, ο Παλάσκας με πάσα εξουδετέρωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο Λόλας έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε, αλλά ο Φιλιππούλης πάνω στη γραμμή απομάκρυνε τον κίνδυνο! Με το 0 – 1 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Πήρε το… «αίμα» του πίσω ο Βούλγαρης

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε. Και πάλι ο Αχιλλέας Φαρσάλων είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας για την ισοφάριση. Απειλόντας μάλιστα δύο φορές, με τη κεφαλιά του Οικονόμου στο 47′ και το σουτ του Τλούπα στο 50′ να καταλήγουν άουτ.

Για να φτάσουμε στο 55ο λεπτό, όταν ο Λόλας από τα δεξιά «έσπασε» τη μπάλα για τον Νίκο Βούλγαρη στη περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ στη κίνησε και η μπάλα αφού βρήκε και στο δεξί δοκάρι της εστίας του Φαρμάκα, κατέληξε στα δίχτυα με το 1 – 1 πλέον να είναι γεγονός.

Κατοχή ο Αχιλλέας, σωστή άμυνα από τον Δωτιέα

Μετά την ισοφάριση ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Δωτιέας Αγιάς προσπάθησε να κλείσει τους χώρους στην άμυνά του, κάνοντάς το πιο αποτελεσματικά από ότι προηγουμένως. Αφήνοντας τους αντιπάλους τους χωρίς φάση για ένα τέταρτο.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 70′. Για τους «Μυρμιδόνες» ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Παλάσκας πήρε τη κεφαλιά και ο Κουμπούρας με σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα άουτ. Η ομάδα της Αγιάς απείλησε για πρώτη φορά μετά το γκολ της στο 80′.

Ο Μαλακός στη πρώτη του επαφή με τη μπάλα πήρε τις κόντρες, έκανε το συρτό σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό στην αντεπίθεση για τον Αχιλλέα, σέντρα του Ρέψη για τον Βούλγαρη, αυτός έδωσε για τον Λόλα, που έκανε πλασέ από τα όρια της περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από τα δοκάρια.

Τα λεπτά περνούσαν, με τα Φάρσαλα να χάνουν ακόμη μία ευκαιρία στο 85′. Ο Βούλγαρης από τα δεξιά σέντραρε, ο Παλάσκας ολομόναχος μέσα από τη περιοχή σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Έτσι η κανονική διάρκεια του τελικού συμπληρώθηκε με το σκορ στο 1 – 1 και το ματς οδηγήθηκε στη παράταση.

«Φωτιά» στη παράταση! 

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου πήρε κυριολεκτικά… «φωτιά»! Καθώς στο 92′ ο Λόλας στην επίθεση έβγαλε όμορφη κάθετη για τον Νίκο Βούλγαρη, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Φαρμάκα και έκανε το 2 – 1 για τον Αχιλλέα Φαρσάλων, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με δύο δικά του τέρματα!

Όμως ο Δωτιέας Αγιάς με τη σέντρα σχεδόν και σε μία ανάπτυξη του Γούτου από τα πλάγια, ο οποίος «έσπασε» στην εστία για τον Τσατσαλίδη και αυτός με πλασέ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας στα… «καπάκια» σε 2 – 2 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον τελικό.

 

Τα… γκολ όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 100′ ο αρχηγός Κώστας Νεμπεγλέρας με ωραία σέντρα βρήκε τον Λόλα και αυτός με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Φαρμάκα κάνοντας το 3 – 2 για τον Αχιλλέα!

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο τυπικά γηπεδούχως Αχιλλέας Φαρσάλων συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, δημιουργώντας ακόμη μία σηματνική στιγμή στο 118′. Ο Παλάσκας έβγαλε για τον Βούλγαρη, αυτός σούταρε και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Παλάσκας με πλασέ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ!

Στη συνέχεια τίποτα δεν άλλαξε ο Αχιλλέας Φαρσάλων πανηγύρισε τη νίκη και την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας απέναντι στο Δωτιέα Αγιάς με τελικό σκορ το 3 – 2!

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Περήφανος (69′ Ρέψης), Κουμπούρας, Οικονόμου, Κακαζούκης, Μανιώτης, Τλούπας (51′ Νάστας), Νεμπεγλέρας, Βούλγαρης, Λόλας (101′ Καραμπούζης), Παλάσκας.

Δωτιέας Αγιάς (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Φαρμάκας, Παππάς, Φιλιππούλης (74′ Μαλάκος), Τσακάλι, Σούλι, Νάτσης, Ντακούλας, Χαλάτσης (46′ Ντελλής), Γούτος Ν., Μπόντε (89′ Τσιρογιάννης), Τσατσαλίδης.

Διαιτητική Τριπλέτα 

Ανδρομάχη Τσιοφλίκη, Δημήτριος Γκάγκας, Απόστολος Καρακώστας.

arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις