ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: “Η αποστολή μέσω ΕΛΤΑ φακέλου με εκρηκτικό μηχανισμό εκθέτει τη χώρα”

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για τον παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα και είχε παραλήπτη τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, κατέθεσε ερώτηση προς του υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Ο κ. Χαρακόπουλος μετά την κατάθεση της ερώτησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού με φάκελο μέσω ΕΛΤΑ από την Ελλάδα προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας με ψευδή στοιχεία αποστολέα –συγκεκριμένα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιάδη- είναι ιδιαίτερα σοβαρό γεγονός που εκθέτει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν. 4249/14, άρθρο 60) για την ασφάλεια των ταχυδρομικών μεταφορών προβλέπεται «1. Σε περίπτωση αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων βάρους άνω των 100 γραμμαρίων, το προσωπικό της ταχυδρομικής επιχείρησης υποχρεούται: […] β. Όταν το προς αποστολή αντικείμενο αποστέλλεται μέσω γραμματοκιβωτίων ή τα ως άνω πρόσωπα δεν φέρουν έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, τότε το περιεχόμενο του ταχυδρομικού αντικειμένου ελέγχεται μέσω ειδικών μηχανημάτων».

Ως εκ τούτου, προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τις αιτίες που οδήγησαν στην αποστολή του φακέλου με τον εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τα ΕΛ.ΤΑ.:

  1. Λειτουργούν τα ειδικά μηχανήματα για τον έλεγχο της αλληλογραφίας, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία; Αν ναι, πως πέρασε εκρηκτικός μηχανισμός από τα ΕΛΤΑ με παραλήπτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών; Αν όχι, από πότε είναι εκτός λειτουργίας και ποιος φέρει την ευθύνη για αυτό;
  2. Τηρούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι διαδικασίες ταυτοποίησης του αποστολέα, και αν όχι γιατί συμβαίνει αυτό;
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις