ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνάντηση Αγοραστού με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ζητήματα του Νοτίου Πηλίου πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Δημάρχου Ν. Πηλίου κ. Νίκου Φορτούνα. Κατά τη συνάντηση τους επιβεβαιώθηκε η βούλησή τους για στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της περιοχής. Παράλληλα συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ν. Πηλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα από συνέργειες και συνεργασίες, επιτυγχάνουμε αποτελέσματα. Όπως και στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, έτσι και σ’ αυτό η συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει άμεσα οφέλη για τους πολίτες και την τοπική κοινωνία. Τα έργα και οι δράσεις θα αφορούν τους τομείς εκπαίδευσης, υγείας-πρόνοιας, αθλητισμού, υποδομών, επιχειρηματικότητας, αγροτικού τομέα, περιβάλλον κ.α. Ο Δήμος Ν. Πηλίου μπορεί και πρέπει να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Συζητήσαμε για έργα που μπορούν να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και αναφερθήκαμε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο. Η τοπική αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα στον άνθρωπο με έργα και δράσεις σε όλα τα επίπεδα, που αποτελούν μια ελπίδα και μια διέξοδο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα».

Ο κ. Ν. Φορτούνας μετά τη συνάντηση έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για τη συνάντηση αυτή στην οποία είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Ο κ. Αγοραστός δείχνει σταθερά το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας και κατανόηση για τα ζητήματα που μας αφορούν. Έχουμε ήδη προγραμματίσει κάποια έργα στο οποία ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα μας βοηθήσει. Άλλωστε με την Περιφέρεια έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα στην περιοχή, όπως τα έργα στο νησί Παλαιό Τρίκερι, το πρότυπο σχολείο στα Καλά Νερά, το δρόμο προς τον ΧΥΤΑ, ασφαλτοστρώσεις- συντηρήσεις δρόμων και υπάρχει μια εν γένει καλή συνεργασία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις