ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αλλαγές στους δασικούς χάρτες

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, μείωση του αντιτίμου εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων και αποπληρωμή του σε δόσεις αλλά και αντιμετώπιση των πρόδηλων σφαλμάτων προωθεί άμεσα με νομοθετικές παρεμβάσεις το υπουργείο Περιβάλλοντος, επιχειρώντας να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Παράλληλα θα δοθεί λύση και στις εκτάσεις των αναδασμών.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων από τους πολίτες για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, μείωση του αντιτίμου εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων και αποπληρωμή του σε δόσεις, αντιμετώπιση των πρόδηλων σφαλμάτων της Πολιτείας αλλά και αναζήτηση της βέλτιστης λύσης για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος ως προς το ζήτημα των δασικών χαρτών.
Την παράταση αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα με σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ύστερα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν αλλά και τον μικρό αριθμό υποβληθεισών αντιρρήσεων έως τώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από τον νομό Μεσσηνίας.
Αυτά επεσήμανε χθες μεταξύ άλλων ο ίδιος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τους δασικούς χάρτες. Το ζήτημα εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις, όπως φάνηκε και στη χθεσινή εκδήλωση.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις