ΛΑΡΙΣΑ

Νάνος: Αναληθές ότι έγιναν «εγχειρήσεις με φως από κινητά»

Σε απάντηση της καταγγελίας του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την διακοπή ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, η πραγματικότητα έχει ως εξής:

Με την πρόσφατη διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, λόγω τεχνικού προβλήματος που εντοπίστηκε στον πίνακα δεν μπορούσε να διατεθεί το ρεύμα από τις γεννήτριες στο δίκτυο του Νοσοκομείου.

Προφανώς και δεν είναι αλήθεια ότι έγιναν «εγχειρήσεις με φως από κινητά», διότι αποδεδειγμένα την στιγμή της διακοπής δεν ήταν σε εξέλιξη κάποιο χειρουργείο, το ένα είχε μόλις τελειώσει ενώ το επόμενο καθυστέρησε να αρχίσει όσο δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογα προβλήματα έχουν καταγραφεί από οκταετίας δεδομένου ότι ο εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος και χρήζει αντικατάστασης. Για το σκοπό αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του ΓΝΛ αιτήθηκε από το 2013 την αντικατάσταση των πινάκων, αλλά δεν εντάχθηκε ποτέ στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο πρόγραμμα επενδύσεων.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή αξιολόγησε την σοβαρότητα και προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και να λύσει το πρόβλημα έκανε τις εξής άμεσες ενέργειες:

Α) Με συνοπτικές διαδικασίες κάλεσε ειδικούς τεχνικούς από την Αθήνα με σκοπό να αποκαταστήσουν άμεσα την βλάβη.

Β) Προχθές την Δευτέρα (13/3) το Διοικητικό Συμβούλιο των Νοσοκομείων της Λάρισας αποφάσισε την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρικών διακοπτών τροφοδοσίας μέσης τάσης και διακοπτών μανδάλωσης Η/Ζ, συνολικού προϋπολογισμού 73.160 ευρώ με ΦΠΑ, για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μεριμνά για τις αναγκαίες συντηρήσεις των γεννητριών και των δικτύων, όπως προκύπτουν από τα τηρούμενα στοιχεία. Η νέα διοίκηση αποδεικνύει στην πράξη ότι παίρνει με την αρμόζουσα ταχύτητα τις αναγκαίες αποφάσεις για την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων της Λάρισας και την ασφάλεια των ασθενών.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις