ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θεσσαλικό Θέατρο ξανά στην Επίδαυρο με τις «Βάκχες”

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που το Θ.Θ με το Κώστα Τσιάνο, το Γιώργο Ζιάκα και τους υπόλοιπους συντελεστές βρέθηκε για πρώτη φορά στην Επίδαυρο.

Η πρόταση αυτή την φορά έγινε από την «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» για να ανεβούν οι «Βάκχες του Ευριπίδη» στην Επίδαυρο. Αύριο το Δ.Σ του Θ.Θ αναμένεται να επικυρώσει την συμφωνία η οποία θα είναι μια συμπαραγωγή  από την «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» και του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας. Έτσι τα έξοδα θα είναι από μισά. Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπονται δύο παραστάσεις στην Επίδαυρο, μία στο Ηρώδειο, δύο στη Λάρισα και άλλες 12 παραστάσεις σε περιοδεία ανά την επικράτεια.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε ο Δήμαρχος Λάρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Λάρισα την ώρα που άλλα ΔΗΠΕΘΕ παρακμάζουν ή κλείνουν.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού τόνισε πως η νέα παράσταση θα ανέβει από το «Θεσσαλικό» επιστρέφει, όπως από έναν νέο πολά υποσχόμενο σκηνοθέτη τον Έκτορα Λυγίζο ο οποίος και έχει επιλέξει το καστ των ηθοποιών για την παράσταση.

Η πρόεδρος του Θεσσαλικού Βιβή Τσεκούρα μίλησε για τους λόγους που επιλέχθηκε να είναι ξανά στην Επίδαυρο υποστηρίζοντας πως “η επιλογή έγινε την προϊστορία του Θ.Θ”

Τις επόμενες ημέρες ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την θέση το καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θ.Θ η οποία και παραμένει κενή 11 μήνες τώρα. Μάλιστα φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα συζητηθεί αύριο στο Δ.Σ του Θ.Θ. Έτσι αναμένουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες…

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις