ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tα ΚΔΑΠ ΜΕΑ συναντούν τον Καραγκιόζη στο Λαογραφικό Μουσείο

Με ιδιαίτερη χαρά  οι εκπαιδευόμενοι των 2 ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων παρακολούθησαν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στη Νέα Υόρκη»  που πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου και να ενημερωθούν για τα εκθέματά του. Στη συνέχεια φιλοτέχνησαν το δικό τους Καραγκιόζη αποτυπώνοντας στο χαρτί τις προσωπικές  τους δημιουργίες.

Ο λαϊκός ήρωας που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του κοινού μίλησε στις καρδιές των εκπαιδευομένων και προκάλεσε αβίαστο γέλιο, αυθόρμητες αντιδράσεις και αυθεντική ψυχαγωγία. Η δράση ολοκληρώθηκε με χορευτικές φιγούρες και τραγούδια στους ήχους της λαϊκής μουσικής που συνοδεύει τα έργα του διαχρονικού και πάντα επίκαιρου Καραγκιόζη.

Λίγο πριν φύγουν, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι ευχαρίστησαν τον καραγκιοζοπαίχτη κ. Βουλτσίδη, ο οποίος γράφει  τα κείμενα και την εικαστικό κα. Γιαννοπούλου, που κάνει τις φιγούρες της παράστασης και παίζει σαντούρι από το Θρακικό θέατρο σκιών.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου – Ροδοπούλειο, τηλ: 241663085, ώρες: 09:00π.μ.– 03:00μ.μ, e-mail: dikel09@yahoo.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις