ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η έκθεση 30 χρόνια Ελεύθερο Εργαστήρι

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα συνεχίζεται η αναδρομική έκθεση παιδικής και εφηβικής ζωγραφικής-κεραμικής που εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο για την συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την δυνατότητα να διεισδύσουν στον κόσμο των παιδιών και να τον ατενίσουν μέσα από το παιδικό δικό βλέμμα. Η οικογένεια, οι φίλοι, το σχολείο, η φύση και άλλοι θεματολογικοί κύκλοι αποτυπώνονται στα έργα τους και όπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Ιρις Κρητικού τα συγκεκριμένα έργα «…, παρουσιάζουν μια θαυμαστή εννοιολογική ωριμότητα και μια αξιοζήλευτη εικαστική αυτοτέλεια με σπάνια αισθητική ποιότητα και ανεξάντλητες δυνατότητες θέασης και ερμηνείας».
Στο κέντρο του το Ελεύθερο Εργαστήρι τοποθετεί το παιδί. Με άξονα την άποψη που θέλει το κάθε παιδί εικαστικά ανεπανάληπτο, δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που του επιτρέπουν να εκφραστεί με φαντασία, χωρίς το φόβο της απόρριψης. Οι κανόνες στην Τέχνη έχουν πολλούς τρόπους να εφαρμοστούν και το γεγονός αυτό προσδίδει στο παιδί μια αίσθηση ελευθερίας που δυστυχώς δεν τη συναντά εύκολα στην καθημερινότητά του.
Η έκθεση «30 χρόνια Ελεύθερο Εργαστήρι» θα διαρκέσει έως τις 26 Μαρτίου 2017.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις