ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Από τα “ιερά τέρατα” στα… σημεία και τέρατα!

«Σε εποχές σύγχυσης, όπως αυτή που ζούμε, είναι ακόμη περισσότερο αναγκαίος ο ενιαίος πολιτικός λόγος των στελεχών της παράταξης. Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η πρωτοβουλία της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ για τη διοργάνωση του διήμερου σεμιναρίου της Πολιτικής Ακαδημίας στη Θεσσαλία». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τις εργασίες του σεμιναρίου.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η ΝΔ αναζητεί “αλιείς” για να τους κάνει “απόστολους” της Συμφωνίας Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επειδή, όμως, δεν θα λάβετε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος εν είδη πύρινων γλωσσών, είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση εις βάθος επί των πολιτικών ζητημάτων και η κατάρτιση επί των θέσεών μας. Πριν από κάθε δημόσια τοποθέτηση να φροντίζετε να είστε καλά “διαβασμένοι” γιατί δεν εκπροσωπείτε απλά τον εαυτό σας, αλλά την παράταξη που δεν πρέπει να εκθέσετε».

Ο κ. Χαρακόπουλος καυτηρίασε τη διολίσθηση του πολιτικού λόγου στο λαϊκισμό λέγοντας ότι «κάποτε στη βουλή υπήρχαν “ιερά τέρατα” της πολιτικής: από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μέχρι τον Ηλία Ηλιού και τον Χαρίλαο Φλωράκη. Σήμερα από τα “ιερά τέρατα” περάσαμε στα “σημεία και τέρατα” που γίνονται στη βουλή. Κάθε νέα σύνθεση της βουλής είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Αλλά και το επίπεδο των συζητήσεων στο κοινοβούλιο διαρκώς και υποβιβάζεται. Όλο και περισσότερο η αντιπαράθεση δεν γίνεται με επιχειρήματα αλλά με ατάκες για τις ανάγκες των δελτίων ειδήσεων των καναλιών».

Τέλος, ο πρώην υπουργός προέτρεψε τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν την παραίνεση που ο ίδιος δέχθηκε στα φοιτητικά του χρόνια από τον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο: «ομιλείτε περί πραγμάτων, σπανίως περί προσώπων και ουδέποτε δια τον εαυτόν σας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις