ΛΑΡΙΣΑ

Βασίλης Κικίλιας από την Λάρισα: “Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετοι δεν περπατάνε στην κοινωνία”

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άσκησε από την Λάρισα ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας που περιοδεύει από χθες σε Ελασσόνα και Λάρισα.

Ο κ. Κικίλιας  μιλώντας για τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τόνισε πως “οι άνθρωποι είναι άσχετοι δεν περπατάνε στην κοινωνία. Ζητάμε εκλογές για το καλό της χώρας άσχετα από το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αυτοί έχουν φέρει το τρίτο μνημόνιο θα φέρουν και τέταρτο. Οι άνθρωποι έχουν στόχο μόνον την καρέκλα”.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ περιέγραψε και το σχέδιο που θα εφαρμόσει η ΝΔ για να βγάλει την χώρα από την κρίση. “Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας με μείωση των φόρων και περιστολή των δαπανών στο Δημόσιο. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η φορολογία και θα φέρουμε επενδύσεις. Αυτοί κυβερνούν ως νέο Σοβιετ. Με Τσίπρα- Καμμένο κόβονται μισθοί και συντάξεις, εμείς με επενδύσεις θα φέρουμε νέες δουλειές”, υπογράμμισε ο κ Κικίλιας.

Όμως ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο εκτός από από περιπτώσεις που κάποιοι προσλήφθηκαν “παράνομα και από την πίσω πόρτα με κομματικά κριτήρια”. Υπεραμύνθηκε όμως της διαδικασία της κινητικότητας υποστηρίζοντας πως έτσι θα καλυφθούν κενά σε θέσεις που σήμερα υπάρχουν ανάγκες.

Για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος υποστήριξε ότι η ΝΔ θέλει εκτός από τους υπάρχοντες “ικανά στελέχη της κοινωνίας και της αγοράς που έχουν όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα”.

Μιλώντας για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα μέτρα που δεν ψηφίζει η ΝΔ τόνισε ότι “όλα τα στελέχη της κυβέρνησης λένε με δηλώσεις τους ότι έχουμε καθυστέρηση της αξιολόγησης. Αυτά τα σκληρά μέτρα που είναι προς ψήφιση είναι τα μέτρα που επιβάλλονται λόγω αυτής της καθυστέρησης. Εμείς θέλουμε να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση. Αν δεν μπορούν να σηκωθούν να φύγουν”.

Για τις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι η “ΝΔ εισπράττει την αποδοχή γιατί είπε την αλήθεια στο ελληνικό όταν άλλοι λέγαν πως θα σκίσουν τα μνημόνια. Η ΝΔ έχει δείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να πάρει μέτρα κόντρα σε αυτά που θέλουν οι δανειστές. Όπως η μείωση το ΦΠΑ και η εισφορά αλληλεγγύης”.

Μιλώντας για την συμφωνία της CETA που αφορά την φέτα τόνισε ότι “γίνεται ένας γόνιμος διάλογος. Η συμφωνία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τα οποία και πρέπει να βελτιώσουμε. Όμως να θυμίσω  ότι αυτή την συμφωνία υπέγραψε πρώτη η Ελληνική κυβέρνηση. Την συμφωνία αυτή πότε θα την φέρει προς ψήφιση στη Βουλή;”, αναρωτήθηκε.

Τέλος αναφερόμενος στην διαφοροποίηση Μεϊμαράκη αναφορικά με την ψήφιση των μέτρων από το κόμμα υπογράμμισε ότι ” Η ΝΔ είναι ενωμένη και έχει τεράστιο σεβασμό σε πρώην προέδρους που έδωσαν μάχη για την παράταξη”.

 

Π.Γ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις