ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με 16,5%

Μια ακόμη δημοσκόπηση στην οποία καταγράφεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο φως. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά, προηγείται με 16,5%.
Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 14,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αυτά είναι τα κόμματα που θα έμπαιναν στη Βουλή.

Αντίθετα, οριακά εμφανίζονται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσύα, με το Ποτάμι να… κατρακυλά στο 1%.

Παράλληλα, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις