ΛΑΡΙΣΑ

“Η Χαμένη Αθωότητα της Άννας Φρανκ” στο ΔΩΛ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν την παράσταση “Η Χαμένη Αθωότητα της Άννας Φρανκ”, μια διασκευή του ημερολογίου της Άννας Φρανκ, με τη θεατρική ομάδα “Entremosotros”, το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η χαμένη αθωότητα της Άννας Φρανκ είναι μια μαρτυρία. Το ημερολόγιο μιας κοπέλας που πριν καλά καλά προλάβει να γνωρίσει τη ζωή και τον έρωτα, οδηγήθηκε από τους ναζί στα στρατόπεδα του θανάτου.

Πώς μπορούμε να συμφιλιώσουμε την υποχρέωσή μας προς τη μνήμη με την τόση απαραίτητη στη ζωή ανάγκη να ξεχνάμε;
Καμία γενιά δεν υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει κάτι τόσο παράδοξο. Οι επιζώντες ήθελαν να εξιστορήσουν τα πάντα στους ζώντες: τη μοναξιά και τη λύπη των θυμάτων, τα δάκρυα των μητέρων που οδηγήθηκαν στην τρέλα, τις προσευχές των καταδικασμένων κάτω από τον πύρινο ουρανό.

Η χαμένη αθωότητα της Άννας Φρανκ είναι μια από αυτές τις μαρτυρίες.

…κι όμως θα σας φανεί παράξενο εάν σας έλεγα ότι μπορεί κανείς να είναι ευτυχισμένος σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα. Η Άννα Φρανκ ήταν.

Ύστερα από δύο χρόνια που ήταν κλεισμένη στα σκοτεινά δωμάτια της σοφίτας, βρισκόταν πάλι στον ήλιο και στον καθαρό αέρα που τόσο αγαπούσε…

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαλούχος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλμπέρτο Σεβή
Σκηνικά: Αλμπέρτο Σεβή & Karen Apinain
Ενδυματολόγος: Ρικέτα Ταρφών
Μουσικοί: Ηλίας Ναχμίας & Μίνα Αμανατίδου
Ήχος: Αλέξης Παπαδόπουλος
Φωτισμός: Εύα Σεβή
Παίζουν: Στελίνα Ζακάρ, Αλμπέρτο Σεβή, Αλίκη Άντζελ, Μπάρυ Σεβή, Σαλίνα Μαϊρ, Ραχήλ Καπέτα, Χριστίνα Χαρατσίδου, Αλμπέρτο Πέρεζ, Δαυίδ Ναχμίας, Χρήστος Βυρώζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις