ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία οδηγού ταξί: Μαρτυρία οδηγεί σε «έναν ύποπτο»

Ένα ύποπτος με… ονοματεπώνυμο και χαρακτηριστικά από το προφίλ του εμμονικού δολοφόνου συγκεντρώνει το ερευνητικό ενδιαφέρον των αξιωματικών της δίωξης.

Ένα ύποπτος με… ονοματεπώνυμο και χαρακτηριστικά από το προφίλ του εμμονικού δολοφόνου, ο οποίος διαμένει κοντά στο εκτιμώμενο σημείο επιβίβασης στο ταξί του 52χρονου θύματος, συγκεντρώνει το ερευνητικό ενδιαφέρον των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Παρουσιάζει ψυχικές διαταραχές, ενώ δημιουργεί τακτικά προστριβές με γείτονες και περαστικούς για ασήμαντες αφορμές. Η έρευνα για το πρόσωπο του ξεκίνησε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος έδινε λεπτομέρειες για την ταυτότητα και την προσωπικότητά του.

Αντίστοιχες πληροφορίες αλλά με χαμηλότερο βαθμό αξιοπιστίας έχουν δοθεί για άλλα έξι άτομα, τα οποία ταιριάζουν στο προφίλ του δράστη αλλά τουλάχιστον τρεις διαμένουν σε περιοχές μακριά από το σημείο εκδήλωσης του δολοφονικού του μένους. Οι υπόλοιποι τρεις, τα στοιχεία των οποίων έχουν δοθεί στους αστυνομικούς, και αυτοί φαίνεται να έχουν ιστορικό ψυχικών διαταραχών και βρίσκονται στο ίδιο «κάδρο» ερευνών.

Στο μεταξύ για τους τρεις «παλιούς» υπόπτους που έμεναν στην περιοχή της Κηφισιάς και συγκέντρωναν 7 από τα 10 σημεία που σκιαγραφούν το προφίλ του εμμονικού δολοφόνου, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εμπλοκής τους, καθώς είτε δεν συνδέονταν με την Χαριλάου Τρικούπη, είτε τα σωματικά τους χαρακτηριστικά δεν ταίριαζαν με το δράστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας «παλιός» ύποπτος ήταν οδηγός ταξί, με προβλήματα συμπεριφοράς, διαζευγμένος, με την πρώην σύντροφό του να έχει κάνει σχέση με άλλον οδηγό ταξί. Συγκέντρωνε τις υποψίες ωστόσο δεν ταίριαζε καθόλου στην σωματοδομή καθώς ήταν ιδιαίτερα ευτραφής.

Φωτογραφίες αυτών των ατόμων έδειξαν οι αστυνομικοί στον 32χρονο οδηγό που επέζησε της πρώτης επίθεσης, ο οποίος δεν αναγνώρισε κοινά χαρακτηριστικά προσώπου ή σωματότυπου. Από τον νεαρό οδηγό, οι αστυνομικοί σε μία προσπάθεια να προβούν σε μία απεικόνιση του δράστη, ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη προκειμένου να σχεδιάσουν το σκίτσο, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατόν καθώς δεν ήταν σε θέση να τις δώσει. Από το εκτιμώμενο σημείο επιβίβασης του δολοφόνου, στη Λ. Κηφισίας αρκετά πριν από το Ζηρίνειο, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάμερα ασφαλείας που θα μπορούσε να έχει αποτυπώσει την εικόνα του δράστη. Ωστόσο συνεχίζουν τις αναζητήσεις για τον εντοπισμό υλικού σε ακτίνα 500 μέτρων από το συγκεκριμένο σημείο, αφού εκτιμούν ότι διαμένει εκεί κοντά, και προσπαθούν να τον «πιάσουν» κατά την κίνησή του όταν είναι πεζός. Σημειώνεται ότι εντός αυτής της ακτίνας κατοικεί και ο ύποπτος της ανώνυμης πληροφορίας.

Στο μεταξύ από το υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από άλλες  κάμερες ασφαλείας κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε ο άτυχος οδηγός ταξί, με επιβάτη τον δολοφόνο του, εντόπισαν βίντεο από την κίνηση του οχήματος χωρίς δυστυχώς να υπάρχει καθαρή εικόνα από το εσωτερικό του ταξί και τον δράστη.

Την ίδια ώρα στο ταξί του 52χρονου θύματος έχουν βρεθεί «ορφανά» αποτυπώματα και DNA, σε σημεία που δεν αποκλείεται να ανήκουν στον δράστη, ωστόσο δεν ταυτοποιούνται με άλλα που είχαν βρεθεί από την εξερεύνηση του οχήματος του άλλου οδηγού, ο οποίος γλύτωσε από τα πυρά του δράστη. Αν αυτά τα εργαστηριακά ευρήματα ανήκουν στον δολοφόνο, οι αστυνομικοί ευελπιστούν πως κάποια στιγμή θα ταυτοποιηθούν με άτομο που έχει ψυχικές διαταραχές και σίγουρα θα έχει προσαχθεί τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν.

thetoc.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις